Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 21:13 Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία

Οι κεντροδεξιοί Ciudadanos στρέφονται κατά του Σοσιαλιστή Σάντσεθ, οι Podemos ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας

Το κεντροδεξιό ισπανικό κόμμα Ciudadanos ανακοίνωσε σήμερα πως θα καταψηφίσει την προσπάθεια του ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ να γίνει πρωθυπουργός, εκτός αν αυτός υποσχεθεί ρητά πως θα συμμορφωθεί με τους όρους που διατύπωσε νωρίτερα το κόμμα.

Στη δήλωσή τους, οι Ciudadanos χαρακτήρισαν «συλλογή ψεμάτων» μια γραπτή απάντηση του Σάντσεθ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα πως το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) έχει ήδη συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματά τους και πως οι Ciudadanos δεν έχουν λόγους για να εμποδίζουν την υπερψήφισή του ως πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας επανέλαβε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την ανάδειξη του Σάντσεθ στην πρωθυπουργία μόνο αν αυτός συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, καθιστώντας έτσι πιθανότερη την επανάληψη των εκλογών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιγκλέσιας δήλωσε επίσης πως είναι «εύλογο» για τον βασιλιά Φίλιππο 6ο να δώσει περισσότερο χρόνο για συνομιλίες πριν από την προθεσμία της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι Σοσιαλιστές έχουν επανειλημμένα απορρίψει μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Podemos.

Πηγή: Newsbeast