Η Σ. Αραβία θα παρουσιάσει στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 08:59 Η Σ. Αραβία θα παρουσιάσει στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

Ένας εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παράσχει πληροφορίες για τις επιθέσεις του Σαββάτου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Βασιλείου.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

Επίσης ο εκπρόσωπος θα δείξει τα ιρανικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.

Η Σαουδική Αραβία έγινε μέλος της Διεθνούς Δομής Ναυτικής Ασφάλειας που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου

Η Σαουδική Αραβία έγινε μέλος της διεθνούς ναυτικής αποστολής για την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενα μία επίσημη πηγή στο υπουργείο Άμυνας.

Η επιχειρησιακή περιοχή ευθύνης της Διεθνούς Δομής Ναυτικής Ασφάλειας καλύπτει τα Στενά του Ορμούζ, τα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την Θάλασσα του Ομάν, αλλά και την περιοχή του Κόλπου, σύμφωνα με τις αναφορές των σαουδαραβικών κρατικών ΜΜΕ.

Αρκετά δεξαμενόπλοια έχουν αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στον Κόλπο, μέσα στο 2019 και σε περιστατικά που προκάλεσαν διεθνή ανησυχία με αντίστοιχη αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Η Ουάσινγκτον να κατηγορεί το Ιράν για τα περιστατικά αυτά και η Τεχεράνη να αρνείται τις κατηγορίες.

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση