Σρι Λάνκα: 300 αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 15:12 Σρι Λάνκα: 300 αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση

Περισσότερους από 300 ανθρώπους αναζητούν οι διασώστες μετά απο κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 14 χωρικούς.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, η οποία είναι ευάλωτη στις κατολισθήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, δήλωσε ο Σάραθ Λαλ Κουμάρα, εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών .

"Στην περιοχή όπου αναφέρθηκε η κατολίσθηση ζουν κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού. Μεταξύ αυτών είναι και οι περισσότεροι αγνοούμενοι", δήλωσε.

Ο υποστράτηγος Μάνο Περέρα δήλωσε πως περίπου 500 στρατιώτες εστάλησαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι βροχοπτώσεις και νέες κατολισθήσεις που σημειώνονται στην περιοχή εμποδίζουν τις προσπάθειες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 7:30 π.μ. (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας.

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάσκα έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών να στείλουν επιπλέον συνεργεία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση