Τρόμος σε πτήση της Delta! «Βουτιά» 30.000 ποδών μέσα σε λίγα λεπτά!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:25 Τρόμος σε πτήση της Delta! «Βουτιά» 30.000 ποδών μέσα σε λίγα λεπτά!

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Delta Airlines όταν το αεροπλάνο έχασε 30.000 πόδια σε ύψος. Στην καμπίνα επικράτησε χάος, με τους ταξιδιώτες να αποχαιρετούν τους δικούς τους γιατί πίστευαν πως το αεροπλάνο θα συντριβεί.

Η πτήση της Delta είχε απογειωθεί, την περασμένη Τετάρτη, από την Ατλάντα με προορισμό το Φορτ Λότερντέιλ στη Φλόριντα. Ενώ το ταξίδι είχε ξεκινήσει, σχεδόν στα μισά της διαδρομής το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος και έκανε «βουτιά» σχεδόν 30.000 ποδών μέσα σε μερικά λεπτά!

Το αεροπλάνο έπεσε κάτω από τα 10.000 πόδια σε διάστημα λίγων λεπτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightAware, το αεροπλάνο της Delta βρισκόταν στα 39.000 πόδια στις 16:34 και στις 16:42, δηλαδή οκτώ λεπτά μετά, το ύψος του καταγράφηκε στα 9.975 πόδια!

Κατά την εταιρία, αιτία των όσων έγιναν ήταν μια ανωμαλία στην αποσυμπίεση της καμπίνας. Το αεροπλάνο της Delta προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τάμπα, για προληπτικούς λόγους. Κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

«Το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Προκλήθηκε χάος» περιέγραψε ο Harris Dewoskin, ένας από τους επιβάτες της πτήσης, μιλώντας στο WSB (σ.σ. ανήκει στο CNN). Οι αεροσυνοδοί, περιέγραψε ο ίδιος, καλούσαν συνεχώς τους επιβάτες να μην πανικοβάλλονται. Αλλά δεν κατάφεραν να τους καθησυχάσουν.

Άνθρωποι γύρω του άρχισαν να βαριανασαίνουν, περιέγραψε ο Harris Dewoskin. Όλα κράτησαν ένα με ενάμιση λεπτό, συμπλήρωσε. «Ήταν τρομακτικά 60 με 90 δευτερόλεπτα, όπου δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Στα 15.000 πόδια, είναι σίγουρα μια τρομακτική στιγμή», πρόσθεσε ο Harris Dewoskin.

Χαρακτηριστικό των στιγμών πανικού που επικράτησαν ήταν η κίνηση ενός άνδρα να αγκαλιάσει τον γιο του και να λέει στην οικογένειά του πόσο τους αγαπούσε.

Άλλοι επιβάτες έστελναν αποχαιρετιστήρια μηνύματα στους αγαπημένους τους.

Με πληροφορίες από CNN και Daily Mail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση