H Ελληνίδα εστιάτορας που συγκίνησε την Αμερική

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 18:22 H Ελληνίδα εστιάτορας που συγκίνησε την Αμερική

«Προς όποιον ψάχνει τα σκουπίδια μας: Για το επόμενο γεύμα σας, παρακαλούμε ελάτε μέσα και πείτε μας ότι πεινάτε και ότι δεν είστε σε θέση να πληρώσετε...».

Πριν λίγες ημέρες, έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» της  Ελένης Φωτιάδου στο Βιρτζίνια Μπιτς, συνέβη το εξής (καθημερινό σε όλο τον κόσμο φαινόμενο): Ένας άνδρας έψαχνε στους κάδους απορριμμάτων του εστιατορίου για να βρει φαγητό. 

Μια γυναίκα η οποία εργάζεται σε διπλανό μαγαζί, είδε τη σκηνή και έτρεξε πίσω από τον άνθρωπο προσφέροντάς φαγητό και νερό. Ωστόσο, ο άνδρας που λίγο πριν έψαχνε στα αποφάγια έδειξε ιδιαίτερα αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά.

Η Ελένη Φωτιάδου που έμαθε για το περιστατικό και οι υπάλληλοι του εστιατορίου της αντέδρασαν με τον πιο άμεσο και συγκινητικό τρόπο: Τοποθέτησαν μια πινακίδα -προκειμένου να μην φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση- σε μικρή απόσταση από τους κάδους απορριμμάτων, με την οποία ενθάρρυναν όσους έχουν ανάγκη τροφίμων να απευθυνθούν στο εστιατόριο.

«Προς όποιον ψάχνει στα σκουπίδια μας: Για το επόμενο γεύμα σας, παρακαλούμε ελάτε μέσα και πείτε μας ότι πεινάτε και ότι δεν είστε σε θέση να πληρώσετε. Είστε άνθρωπος και αξίζετε παραπάνω από ένα γεύμα από τον κάδο. Κανείς δεν θα σας κάνει ερωτήσεις. Ο φίλος σας από τον Ζορμπά...»

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζορμπάς» μιλώντας στο wtkr.com τόνισε ότι το να βοηθά τους άλλους είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει. «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», είπε η κ. Φωτιάδου συμπληρώνοντας ότι αν και στην περιοχή δεν έχουν δει ούτε πολλούς άστεγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν.  «Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση