Άγκυρα: θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 20:43 Άγκυρα: θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της εντός της υφαλοκρηπίδας της στην ανατ. Μεσόγειο και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει συνάψει με την «ΤΔΒΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα.

Η συνεδρίαση διήρκεσε 3,5 ώρες με τρία να ήταν τα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν: Ζώνη Ασφαλείας στη βόρεια Συρία, επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη και ανατολική Μεσόγειος, για την οποία μάλιστα έγινε ευρεία συζήτηση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Το «Γιαβούζ» ξεκινά νέα γεώτρηση

Στο μεταξύ, το Γιαβούζ ξεκινά τις επόμενες μέρες τη γεώτρηση του στο νέο του σημείο, ενώ η γεώτρηση του Φατίχ έχει φτάσει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 είπε: “Στην ανατολική Μεσόγειο εσείς θα υπερασπιστείτε την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας”.

“Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Φατίχ αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων” ανέφερε o φατίχ Ντονμέζ.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να συνοδεύει το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ανακοίνωσε μέσω τουίτερ το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύοντας φωτογραφίες των δύο πλοίων οι οποίες τραβήχτηκαν με ντρόουνς.

Στον λογαριασμό του στο τουίτερ, το τουρκικό Υπουργείο γράφει “οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις μας συνεχίζουν τα καθήκοντά τους συνοδεύοντας με περιπολικά αεροσκάφη και ντρόουνς το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις που διεξάγουν δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο”.

Πηγή: Philenews, ΚΥΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση