Ταρακουνήθηκε η Ιαπωνία από τον σεισμό 8,5 Ρίχτερ!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 16:44 Ταρακουνήθηκε η Ιαπωνία από τον σεισμό 8,5 Ρίχτερ!
Σεισμός 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, εκτός από το Τόκιο, ακόμη και στο Δελχί! Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
 
Επίκεντρο του σεισμού ήταν τα νησιά Ογκασαουάρα νότια του Τόκιο, στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και είχε εστιακό βάθος 590 χιλιόμετρα.

Έγινε αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα, Τόκιο, όπου κτίρια ταρακουνήθηκαν αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με χρήστες του twitter, η ένταση του σεισμού ήταν τέτοια που έγινε αισθητός ακόμη και στο Δελχί!
 



Τα κτίρια στην πρωτεύουσα ταρακουνήθηκαν για περίπου 1 λεπτό γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας (20:30 τοπική ώρα) μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν πάντως προς το παρόν πληροφορίες για ζημιές, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 8,5 βαθμών, ενώ το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) για σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co γνωστοποίησε ότι δεν έχουν καταγραφθεί προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Οι διάδρομοι προσγείωσης- απογείωσης στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο λειτουργούν κανονικά, διακόπηκαν ωστόσο τα δρομολόγια της υπερταχείας που συνδέει το Τόκιο με την Οζάκα λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, μετέδωσε το NHK.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση