Brexit: Ραγδαίες εξελίξεις – Μια ανάσα από τη συμφωνία Βρετανία και ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 21:46 Brexit: Ραγδαίες εξελίξεις – Μια ανάσα από τη συμφωνία Βρετανία και ΕΕ

Βουίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ για συμφωνία για το Brexit μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ. Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται πως έκανε σημαντικές υποχωρήσεις. Ίσως και αύριο να δημοσιευτεί το σχέδιο της συμφωνίας αν ανάψει το πράσινο φως η Downing Street. Ράλι ανόδου για τη στερλίνα στη φημολογία για συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει o Guardian σχετικά με το το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε μεγάλες υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της ΕΕ για τα ιρλανδικά σύνορα γεγονός που φέρνει τις δύο πλευρές μια ανάσα από τη συμφωνία.

Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει πως υπάρχει ένα προσχέδιο στη συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και δεν αποκλείεται αύριο το πρωί να δοθεί στη δημοσιότητα αν η Downing Street ανάψει το πράσινο φως.

Οπως γράφει ο Guardian οι διαπραγματευτικές ομάδες συμφώνησαν καταρχήν ότι θα υπάρξουν τελωνειακά σύνορα κάτω από τη Θάλασσα της Ιρλανδίας. Μια παρόμοια ρύθμιση απορρίφθηκε από την Τερέζα Μέι ως συμφωνία που δεν μπορούσε να αποδεχθεί κανένας Βρετανός πρωθυπουργός.

Στο ίδιο κλίμα και δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει πως Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Γράφει ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, με κορυφαίους αξιωματούχους να μιλούν για επίτευξη συμφωνίας ακόμα και πριν από το τέλος της ημέρας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ είχε δηλώσει ότι η προθεσμία για να επιτευχθεί συμφωνία λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Και αυτό διότι την ν Πέμπτη θα πρέπει να υπογραφεί από τους ηγέτες στη Σύνοδο κορυφής. Η συγκεκριμένη φημολογία οδήγησε τη στερλίνα σε ένα ράλι ανόδου. Η όποια συμφωνία, αν τελικά γίνει πράξη, θα πρέπει να έχει το πράσινο φως των 27 χωρών της ΕΕ, αλλά και βουλευτών στη Βρετανία.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση