Ηγέτης Κούρδων: “Δεν υπάρχει μέρος που να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές δυνάμεις”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 22:01 Ηγέτης Κούρδων: “Δεν υπάρχει μέρος που να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές δυνάμεις”

Ο Σαλέχ Μουσλί, πολιτικός ηγέτης των Κούρδων στη Συρία μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν υπάρχει μέρος που να ελέγχουν απόλυτα οι τουρκικές δυνάμεις.

Όπως ξέρετε επτά ημέρες συνεχίζεται η επίθεση. Ειδικά κατά της Ρας Αλ Αιν και της Ταλ Αμπιάντ. Την Ρας Αλ Άιν δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν. Στέλνουν τους τζιχαντιστές μπροστά και από πίσω τους υποστηρίζουν με αεροπορία, με πυροβολικό και τανκ.

Πάνω από τα σύνορα της Ρας Αλ Άιν βρίσκονται περισσότερα από 300 τανκ. Στην Ταλ Αμπιάντ που λένε ότι την έχουν πάρει, συνεχίζονται οι μάχες στα περίχωρα της πόλης και δεν έχουν καταλάβει ολόκληρη την πόλη. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει μέρος που να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές δυνάμεις. Παντού γίνονται μάχες», υποστήριξε ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας.

Για τη συμφωνία των Κούρδων με τον Άσαντ τονίζει πως πρόκειται για μια πρώτη συνεννόηση με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας για την προστασία των συνόρων από τον τουρκικό στρατό.

Η συμφωνία που έχει ανακοινωθεί δεν είναι ακριβώς συμφωνία. Είναι μια πρώτη επαφή και συνεννόηση για να προστατεύσουμε τα σύνορα. Εμείς πάντα θέλαμε μια συμφωνία με το καθεστώς. Αλλά ο Άσαντ τον απέφευγε. Τώρα όμως βρήκανε την ευκαιρία, το ζητήσανε και οι Ρώσοι. Η συμφωνία περιλαμβάνει μόνο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Κούρδοι) και ο συριακός στρατός να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της Συρίας”.

Όπως σημειώνει ο πολιτικός ηγέτης των Κούρδων της Συρίας η Ρωσία δεν θέλει άμεση σύγκρουση μεταξύ συριακών και τουρκικών στρατευμάτων.

Ο στρατός του Άσαντ δεν πάει σε καυτά μέτωπα. Για παράδειγμα δεν έχουν πάει στη Ρας Αλ Αιν. Και αυτό γιατί οι Ρώσοι δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση συριακές και τουρκικές δυνάμεις. Και αυτή είναι μια πονηριά από τους Ρώσους. Σε άλλα σημεία υπάρχει συριακός στρατός.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι μαχητές βρίσκονται στην Ρας αλ-Αϊν για να την υπερασπιστούν μέχρι τέλους, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

«Ήρθα από το Ντερμπασίρ στην Ρας αλ Αΐν να βοηθήσω. Είμαι 7 ημέρες εδώ. Ο κόσμος εδώ καταστράφηκε, αλλά είδα ότι όλοι είναι σαν μια γροθιά εναντίον των Τούρκων και των συμμάχων τους. Και αυτό θα γίνει μία δύναμη για όλους τους Κούρδους. Ο Ερντογάν λένε θα πάρει την Ρας αλ Αΐν. Δεν θα την πάρει με τίποτα.», δήλωσε ο ηγέτης των Κούρδων.

Και κατέληξε: «Θα τους πολεμήσω μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση