Μόσχα: Η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 22:13 Μόσχα: Η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη στον ΟΗΕ υπάρχει διαρκής επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για το θέμα

Η Τουρκία διαβεβαίωσε την Ρωσία, ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης, δήλωσε επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στην Συρία, με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικοινώνησαν και σήμερα. Ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί την Μόσχα και φυσικά το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί. Η τουρκική πλευρά μας λέει, ότι θα σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι τελικός στόχος είναι, να διασφαλισθεί η κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας» δήλωσε ο Νεμπένζια.

Ο ίδιος δήλωσε, ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια, αλλά θεωρούμε ότι «η επιχείρηση την οποία πραγματοποιούν, θα πρέπει να είναι ανάλογη των στόχων που έχουν διακηρύξει».

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση