Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νορβηγία: Συμπλοκές στο Όσλο μεταξύ διαδηλωτών υπέρ και κατά της τουρκικής επίθεσης στη Συρία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 22:38 Νορβηγία: Συμπλοκές στο Όσλο μεταξύ διαδηλωτών υπέρ και κατά της τουρκικής επίθεσης στη Συρία

Η αστυνομία, στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, στο Όσλο, προχώρησε σε επτά συλλήψεις το Σάββατο, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία.

Δύο χωριστές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Όσλο.

Η μία κινητοποίηση διεξήχθη κατά της τουρκικής επίθεσης και συμμετείχαν σε αυτή μέλη της κουρδικής κοινότητας, με ομάδες διαδηλωτών να κρατούν σημαίες των Κούρδων πολιτοφυλακών YPG.

Ακολούθησε η πορεία συμπαράστασης προς την Τουρκία, όπου οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας.

Όπως φαίνεται, οι αντίπαλοι διαδηλωτές επιτέθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου και τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συμπλοκές. Η αστυνομία συνέλαβε δύο ανθρώπους.

Ταραχές ξέσπασαν και στη συνέχεια στο κέντρο του Όσλο, όπου διαδηλωτές επιδόθηκαν στον βανδαλισμό ενός καταστήματος με την αστυνομία να κάνει 3 συλλήψεις.

«Όταν οι διαδηλωτές πέρασαν από το κατάστημα… σημειώθηκαν διαπληκτισμοί μεταξύ ορισμένων εξ αυτών…. Ακολούθησαν συμπλοκές» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλου Γκέρμουντ Στόκλι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε αυτοκίνητα.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο ακόμη συλλήψεις για διατάραξη της ειρήνης λίγο προτού το πλήθος των διαδηλωτών διαλυθεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ