Ισπανία: Εκατοντάδες χιλιάδες υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στους δρόμους της Βαρκελώνης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 23:07 Ισπανία: Εκατοντάδες χιλιάδες υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στους δρόμους της Βαρκελώνης

Εκατοντάδες χιλιάδες υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια νέα ογκώδη διαδήλωση, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει μετά την καταδίκη των αυτονομιστών ηγετών από την ισπανική δικαιοσύνη.

Περίπου 350.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δύο μεγάλων οργανώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης και της Omnium cultural, για να διαδηλώσουν κοντά στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Κρατώντας σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» ή «έξω οι δυνάμεις κατοχής», όταν έβλεπαν αστυνομικούς.

Στα πλακάτ που κρατούσαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν συνθήματα όπως «η φυλακή δεν είναι η λύση», «καθίστε να συζητήσετε».

«Διαδηλώνουμε ειρηνικά, δεν είμαστε βίαιοι σε αντίθεση με όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ» διαβεβαίωσε η Μανουέλα Μουνιόζ, 57 ετών, που εργάζονται σε εργοστάσιο χημικών.

Νωρίς το βράδυ, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Άμυνας της Δημοκρατίας (CRD) συγκεντρώθηκαν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας φωνάζοντας «ανεξαρτησία».

Είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη μετά τις ταραχές, με συνολικά 600 τραυματίες, στην Καταλονία, έπειτα από την καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο των εννέα αυτονομιστών ηγετών σε ποινές κάθειρξης έως και 13 έτη.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση