Αυστραλία: Φόβοι ότι κάηκαν εκατοντάδες κοάλα από πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 15:44 Αυστραλία: Φόβοι ότι κάηκαν εκατοντάδες κοάλα από πυρκαγιά

Φόβους για μια μεγάλη τραγωδία εκφράζουν οι αρχές στην Αυστραλία. Και αυτό γιατί πολλά κοάλα ενδέχεται να έχουν καεί από την φωτιά που έχει ξεσπάσει σε θαμνώδη περιοχή στη Νέα Νότια Ουαλία.

Πρόκειται δίχως υπερβολή για μια ασύλληπτη τραγωδία αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φόβοι για τα κοάλα. Η υπηρεσία προστασίας της πανίδας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέφρασε την ανησυχία της για αυτό «τον ιδιαίτερο πληθυσμό» των μασριποφόρων θηλαστικών που ζουν στην περιοχή, η οποία καταστράφηκε από τις φλόγες.

Η φωτιά φαίνεται πως τι ξεκίνησε από κεραυνό το Σάββατο σε μια περιοχή περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.Ήδη έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα.

«Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο», εξήγησε η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι.

Εξέφρασε τους φόβους του ότι «εκατοντάδες» μαρσιποφόρα που ζουν σε αυτή την περιοχή «έχουν χαθεί στην πυρκαγιά». «Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός», κατήγγειλε.

Να σημειωθεί πως η εκχέρσωση και η αλλαγή χρήσης της περιοχής έχει οδηγήσει στην απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος των κοάλα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η γενετική τους ποικιλομορφία.

Πάνω από 70 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ξηρασία. Η κατάσταση όμως έχει βελτιωθεί κοντά στο Πορτ Μάκαρι, όπου έχουν σταλεί πυροσβεστικά αεροπλάνα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση