Τα γυρνάει ο Ζάεφ! Θα εφαρμόσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τέλους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 18:12 Τα γυρνάει ο Ζάεφ! Θα εφαρμόσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τέλους!

Επική κωλοτούμπα από Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών. Την πάγωσε και την ξεπάγωσε μέσα σε 24 ώρες! Τώρα λέει ότι θα την εφαρμόσει μέχρι τέλους.

Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε μια επική κωλοτούμπα σε σχέση με όσα είπε σε συνέντευξή του στο Euronews την περασμένη Τρίτη όπου υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα «παγώσει». Σήμερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ζάεφ είπε: «Θα εφαρμόσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τέλους και περιμένουμε το ίδιο και από την ελληνική πλευρά».

Ο Ζάεφ περιέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών ως παρακαταθήκη η οποία θα εγγυηθεί την εδαφική κυριαρχία της χώρας του και την ακεραιότητά της.

«Στα σίγουρα θα εφαρμόσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχουν (ενταξιακά) κεφάλαια που είναι ενσωματωμένα σε αυτήν. Εμείς ολοκληρώσαμε με επιτυχία όλες τις παρατηρήσεις που μας έκανε η ελληνική πλευρά. Περιμένουμε από τους Έλληνες να κάνουν βήματα όπως η αλλαγή των πινακίδων», είπε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είπε ακόμα ότι «οι αλλαγές στα ονόματα έχουν γίνει παντού και η αντιπολίτευση που δεν χρησιμοποιεί τη νέα ονομασία στέλνει το μήνυμα ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα».

Ο Ζάεφ διέψευσε επίσης ότι η κυβέρνησή του έλαβε πρόσκληση για την Ευρωασιατική Ένωση και πως η ΕΕ είναι η μόνη επιλογή».

πηγή: makfax.com.mk

Προσαρμοσμένη αναζήτηση