Φλεγόμενο τρένο σκόρπισε το θάνατο στο Πακιστάν - Δεκάδες νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 08:49 Φλεγόμενο τρένο σκόρπισε το θάνατο στο Πακιστάν - Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 65 νεκροί - Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί - Τρομακτικές εικόνες από το σημείο της τραγωδίας.

Πολύνεκρη τραγωδία βυθίζει στο πένθος το Πακιστάν. Τρένο γεμάτο κόσμο τυλίχθηκε στις φλόγες όταν γκαζάκι που χρησιμοποίησαν επιβάτες για να φτιάξουν πρωινό, εξερράγη. Το μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιούσαν βοήθησε τη φωτιά να εξαπλωθεί και το τρένο να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στο Πακιστάν αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί από τη φωτιά στο τρένο είναι τουλάχιστον 65 και υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός αυτός δεν είναι ο τελικός. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τον νεότερο, τραγικό, απολογισμό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή, Αμίρ Ταϊμούρ Καν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φωτιά, πήδηξαν από το εν κινήσει τρένο και σκοτώθηκαν.

Οι εικόνες από το Πακιστάν κάνουν το γύρο του κόσμου είναι τρομακτικές…

Η φωτιά κατέστρεψε τρία από τα βαγόνια του συρμού, που την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν κοντά στην πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ στο Πακιστάν.

Ο Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ, ο υπουργός Σιδηροδρόμων, είπε πως το γεγονός ότι οι επιβάτες «χρησιμοποιούσαν μαγειρικό λάδι» συνέβαλε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα μετά την έκρηξη.

«Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο ότι άνθρωποι πήδησαν από το τρένο για να σωθούν από τις φλόγες και τον καπνό», σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο Μπακίρ Χουσέιν, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στην περιοχή, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το γεγονός πως οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους γκαζάκια και άλλα είδη για να μαγειρεύουν όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια με το τρένο είναι συνηθισμένο πρόβλημα στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν, που είχε κατασκευαστεί την εποχή της αποικιοκρατίας, είναι σε κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων και συντήρησης.

11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Ιούλιο. Άλλοι τέσσερις σε νέο δυστύχημα τον Σεπτέμβριο.

Περίπου 130 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους το 2005, όταν ένας συρμός έπεσε πάνω σε δεύτερο, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν, πριν ένας τρίτος πέσει πάνω τους.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες και από arabnews.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση