Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φρίκη στη Βρετανία: Απήγαγε και βίασε 11 γυναίκες μέσα σε δύο εβδομάδες - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 22:22 Φρίκη στη Βρετανία: Απήγαγε και βίασε 11 γυναίκες μέσα σε δύο εβδομάδες - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Φρίκη προκαλούν στο δικαστήριο όσα αποκαλύπτονται από τη δράση ενός φερόμενου κατά συρροήν βιαστή. Ο Τζόζεφ ΜακΚάν κατηγορείται ότι σε διάστημα δυο εβδομάδων απήγαγε, βίασε ή επιτέθηκε σεξουαλικά σε 11 γυναίκες και παιδιά ηλικίας από 11 έως 71.

Η αρρωστημένη δράση του διήρκεσε μόλις δύο εβδομάδες, από 20 Απριλίου έως 5 Μαΐου, με καταγεγραμμένες επιθέσεις στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λάνκασαϊρ και το Τσεσάιρ. Συνελήφθη στις 6 Μαΐου, ενώ σήμερα Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της δίκης του ακούστηκαν όσα φριχτά φέρεται να διέπραξε στα θύματά του.

Απήγαγε το πρώτο του θύμα το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου, μία 21χρονη γυναίκα, η οποία περπατούσε στον δρόμο αφού είχε φύγει από κλαμπ στο Γουότφορντ.

Στις 25 Απριλίου αποπειράθηκε να απαγάγει δύο γυναίκες μέρα μεσημέρι στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αρπάζοντας τη μία με το αυτοκίνητό του, στο οποίο βρισκόταν ήδη άλλη μία γυναίκα, μία 25χρονη την οποία είχε απαγάγει από το ανατολικό Λονδίνο και την κρατούσε αιχμάλωτη για 14 ώρες.

Βίασε και τις δύο επανειλημμένα, αλλά ξέφυγαν όταν έσπασαν στο κεφάλι του ένα μπουκάλι βότκα. Τότε αυτός ταξίδεψε βόρεια όπου κράτησε αιχμάλωτη μία τριμελή οικογένεια.

Ο ΜακΚάν γνώρισε μια γυναίκα σε μπαρ στο Άνω Μάντσεστερ το ξημέρωμα της Κυριακής 5 Μαΐου. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένη για να τη μεταφέρει σπίτι. Όταν έφθασαν στο σπίτι της την έδεσε στο κρεβάτι με καλώδια. Πήγε στο κρεβάτι της 17χρονης κόρης της και του 11χρονου γιου της και αφού ξύπνησε τα παιδιά, τα βίασε και τα δύο στο διπλανό δωμάτιο αναγκάζοντας το ένα να βλέπει το άλλο. Γλίτωσαν όταν η κόρη πήδηξε γυμνή από το παράθυρο τρέχοντας στο σπίτι του γείτονα ζητώντας του να καλέσει την αστυνομία. Οι ένορκοι είδαν με φρίκη το στιγμιότυπο του γυμνού κοριτσιού που τρέχει να σωθεί αφού έχει βιαστεί.

Μάλιστα, στο δικαστήριο ακούστηκε και η κλήση της έφηβης στην Άμεση Δράση. Κλαίγοντας κάλεσε την αστυνομία λέγοντας "μας κρατά ομήρους". Λίγες ώρες αργότερα, ο ΜακΚαν επιτέθηκε σε μία 71χρονη, την οποία γρονθοκόπησε και την ανάγκασε να οδηγεί για πέντε ώρες ολόγυρα ώστε αυτός να ψαρεύει παιδιά, ενώ παράλληλα άσκησε άγρια σεξουαλική βία στην ηλικιωμένη. Στη συνέχεια εντόπισε και άρπαξε τη 13χρονη και ανάγκασε την 71χρονη να οδηγεί ενώ αυτός κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι.

Την τελευταία ημέρα της δράσης του κατηγορείται ότι σταμάτησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων για να αγοράσει προφυλακτικά με δύο έφηβες να κρατούνται αιχμάλωτες στο αυτοκίνητο. Προσπερνώντας ένα περιπολικό, ο ΜακΚάν τράκαρε σε άλλο αυτοκίνητο και αφού εγκατέλειψε τα κορίτσια και το αυτοκίνητο προσπάθησε να διαφύγει. Τα κορίτσια ήταν σοκαρισμένα και πολύ φοβισμένα, αλλά σώα.

Τότε αυτός έκλεψε ένα ποδήλατο για να διαφύγει και το οποίο βρέθηκε έξω από εστιατόριο στο Σκόλαρ Γκριν, όπου το προσωπικό είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας ζήτησε να δανειστεί ένα κινητό. Τον άκουσαν να καλεί ταξί το οποίο έφθασε λίγο αργότερα. Γύρω στις 20.40 ζήτησε από το ταξί να σταματήσει ενώ μέχρι εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί είχαν το όνομα του άνδρα που αναζητούσαν και πολύ καλή περιγραφή. Επίσης, γνώριζαν ότι είχε τατουάζ στο στομάχι.

Κοιτάζοντας στο πίσω μέρος του ταξί ο αστυνομικός που σταμάτησε το όχημα αναγνώρισε τον ύποπτο. Αυτός είπε στον αξιωματικό ότι έπινε όλη τη μέρα με τους φίλους του στην παμπ κι επέστρεφε σπίτι. Όταν τον ρώτησε για το τατουάζ του αυτός βγήκε από το ταξί και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ ο αστυνομικός τον κυνήγησε και τον βρήκε σε ένα δέντρο. Έπειτα από αρκετή ώρα αναμονής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Λονδίνο.

Αν και αρνήθηκε να μιλήσει, το μόνο που είπε στον αστυνομικό που τον μετέφερε στο Λονδίνο σχετικά, ήταν: "Αν με είχατε πιάσει για τις πρώτες δύο, τα υπόλοιπα δεν θα είχαν γίνει".

Πηγή: Daily Mail