Ιαπωνία: Δείπνο με την θεά του Ήλιου για τον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 15:04 Ιαπωνία: Δείπνο με την θεά του Ήλιου για τον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Από όταν ανήλθε στον Θρόνο των Χρυσανθέμων τον περασμένο Μάιο, ο Ναρουχίτο παίρνει μέρος σε πολλές τελετές που προβλέπονται στην χώρα του.

Για το μυστικιστικό δείπνο αξίας 248 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό και ως “Daijosai” με την Shinto deity Amaterasu, την θεά του Ήλιου μια από τις αρχαίες προγόνους της αυτοκρατορικής οικογένειας, οι προετοιμασίες άρχισαν πριν πολλούς μήνες. Πήραν το καβούκι μιας χελώνας και το έψησαν μέχρι να σπάσει. Τα κομμάτια από το καβούκι «διαβάστηκαν» προκειμένου να τους δείξουν σε ποια σημεία της χώρας έπρεπε να φυτευτεί το ρύζι που θα χρησιμοποιούσαν στο δείπνο. Σε αυτή την περίπτωση φυτεύτηκαν στις φυτείες ρυζιού στο Κιότο και το Τοτσίγκι.

Ο Ναρουχίτο πρόσφερε το ρύζι αυτό στην θεά του Ήλιου μέσα σε δυο τεράστιες ξύλινες αίθουσες μέσα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια. Μετά το τέλος της τελετής  οι αίθουσες κάηκαν. Ο Αυτοκράτορας και η θεά του Ήλιου ήρθαν πολύ κοντά σε αυτή την τελετή και για τον λόγο αυτό ο Ναρουχίτο θα μεταμορφωθεί.

Στην τελετή παραβρέθηκαν 700 άτομα – ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε –  αλλά κανείς τους δεν μπήκε στις ξύλινες αίθουσες.

Δείτε βίντεο από την πρόβα τζενεράλε του δείπνου που έγινε στις 7 Νοεμβρίου

 

 

Τι έγινε μέσα στην τελετή

Ο Αυτοκράτορας πέρασε έξι ώρες με την θεά του Ήλιου και στις δυο αίθουσες. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι συμβαίνει ανάμεσα στον Αυτοκράτορα, την θεά του Ήλιου και τις δυο παρθένες που θα είναι μαζί τους.

Την δεκαετία του ’20 ο Αυτοκράτορας είχε σεξουαλική επαφή με την θεά του Ήλιου. Και οι δυο αίθουσες είχαν μέσα κρεβάτι με μεταξωτά σεντόνια και η θεωρία λέει ότι ο Αυτοκράτορας ξάπλωνε  στο κρεβάτι και αφού σκεπαζόταν με το σεντόνι περίμενε την θεά του Ήλιου να κατέβει στην γη και να μπει στο σώμα του.

Όμως αυτό σταμάτησε από τον προηγούμενο αυτοκράτορα. Τώρα τα κρεβάτια είναι μόνο για την θεά του Ήλιου που κατεβαίνει από τους ουρανούς και είναι εξαντλημένη.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η αυτοκράτειρα Μασάκο

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση