Καλιφόρνια: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 16χρονος που άνοιξε πυρ στο σχολείο του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 10:14 Καλιφόρνια: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 16χρονος που άνοιξε πυρ στο σχολείο του

Ο Nathaniel Berhow, ασιατικής καταγωγής, ο 16χρονος μαθητής που άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του, στην κοινότητα Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια, σκοτώνοντας δύο έφηβους και τραυματίζοντας άλλους τρεις ενώ στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, υπέκυψε στα τραύματα του. όπως γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας.

Ο Ναθάνιελ Μπερχάου, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο ταυτόχρονα με τα θύματα της επίθεσης που διέπραξε και νοσηλευόταν «σε κρίσιμη κατάσταση», τελικά «υπέκυψε στα τραύματά του στις 15:32 (01:32 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας)», ενημέρωσε ο Μάρβιν Κράουντερ, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του σερίφη, η μητέρα του 16χρονου ήταν παρούσα όταν πέθανε.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ντυμένος στα μαύρα, ο Nathaniel σκότωσε μια 16χρονη και έναν 14χρονο και κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον ίδιο, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με ένα ημιαυτόματο 45άρι. Οι τρεις τραυματίες είναι δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του, βγήκαν στο “φως” της δημοσιότητας πληροφορίες για το οικογενειακό του περιβάλλον. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2017, σε ηλικία μόλις 55 ετών, ήταν κυνηγός και είχε συλλογή όπλων. Δύο χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2015, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για την κακοποίηση της συζύγου του και μητέρας του Nathaniel.

Ένας… φυσιολογικός έφηβος

Συγγενείς και φίλοι του δράστη, αδυνατούν να πιστέψουν πώς μπόρεσε το παιδί που γνώριζαν να προχωρήσει σε μία τέτοια πράξη. Μιλώντας στο CNN, κάνουν λόγο για έναν καλό μαθητή, ιδιαίτερα αθλητικό και εξωστρεφή, έναν φυσιολογικό έφηβο.

Οι ερευνητές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη το κίνητρο του 16χρονου, όπως σημείωσε ο τοπικός σερίφης Kent Wegener σε συνέντευξη Τύπου μετά την αιματηρή επίθεση. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού, ο οποίος δεν είχε εμφανίσει στο παρελθόν κάποια συμπεριφορά που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχία.

«Πίστευα ότι είναι ένα φυσιολογικό παιδί», σημείωσε ο 16χρονος Brizio DelRosario, ο οποίος αγωνιζόταν με τον Berhow σε ομάδα στίβου. «Τρέχαμε μαζί ορισμένες φορές. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν σε έναν αγώνα πριν από 2 εβδομάδες, ήταν εντελώς φυσιολογικός. Ήμουν δίπλα του στη γραμμή εκκίνησης και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία». «Δεν ήταν ούτε ήσυχος, ούτε παράξενος», πρόσθεσε.

Ένας άλλος συναθλητής του, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, έκανε λόγο για ένα «γλυκύτατο παιδί». Όπως είπε, ήρθαν πολύ κοντά μετά τον θάνατο του πατέρα του Nathan το 2017.

«Τον είδα χθες, πήγαμε για τρέξιμο στον λόφο με ακόμη τέσσερα άτομα. Ήταν φυσιολογικός, έκανε πλάκα, όπως συνήθως», σημείωσε ο ίδιος και στη συνέχεια περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο σχολείο.

«Κατά τη διάρκεια του μαθήματος είδαμε παιδιά να τρέχουν να πετούν τα σακίδιά τους. Στην αρχή νομίζαμε ότι έτρεχαν γιατί είχαν αργήσει για την δεύτερη ώρα μετά, όμως, καταλάβαμε ότι ήμασταν ακόμη στα μισά της πρώτης. Κάποιος μπήκε μέσα (σ.σ. στην αίθουσα) και μας είπε για τον ένοπλο».

«Κλείσαμε τα φώτα και ταμπουρωθήκαμε», συμπλήρωσε ο μαθητής και τόνισε: «Έπιασα έναν ψαλίδι σε περίπτωση που έπρεπε να παλέψω…».

Καταλήγοντας είπε πως γνώριζε ότι ο 16χρονος είχε μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου υπήρχαν όπλα, αλλά δεν είχε φοβηθεί ποτέ καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Metro, Heavy, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση