Αλβανία: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός 25χρονου από την ΕΜΑΚ παρουσία του Ράμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 19:18 Αλβανία: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός 25χρονου από την ΕΜΑΚ παρουσία του Ράμα

Δυρράχιο και Θουμάν επιχειρεί από χθες το απόγευμα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης.

Σε Δυρράχιο και Θουμάν επιχειρεί από χθες το απόγευμα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Θουμάν, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων και κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Ζωντανός ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια κτηρίου στο Δυρράχιο, έπειτα από 21 ώρες, ένας εικοσιπεντάχρονος άντρας, που εγκλωβίστηκε όταν το οικοδόμημα κατέρρευσε. Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε έπειτα από επιχείρηση αλβανικών και ελληνικών ομάδων διάσωσης (5η ομαδα ΕΜΑΚ), όπως μετέδωσε το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΑΤΑ".

Πρόκειται για τον Klajdi Qato, την επιχείρηση διάσωσης του οποίου παρακολούθησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρισκόταν στο σημείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής «η ΕΜΑΚ έχει απεκλωβίσει ζωντανά 2 άτομα και ακόμη 3 χωρίς τις αισθήσεις τους».

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση