Προετοιμάζονται για την κακοκαιρία στη Βουλγαρία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 14:24 Προετοιμάζονται για την κακοκαιρία στη Βουλγαρία

Έλεγχοι σε 6.844 ταμιευτήρων νερού και φραγμάτων στη Βουλγαρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιθεωρήσεις φραγμάτων και ταμιευτήρων νερού ενόψει πιθανών έντονων καιρικών φαινομένων διενεργούν συνεργεία της κρατικής υπηρεσίας μετεωρολογικής και τεχνικής επιτήρησης της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας, Κίριλ Βόϊνοφ.

Η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο σύνολο των 6.844 ταμιευτήρων νερού και φραγμάτων που έχει υπό την εποπτεία της, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βόϊνοφ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί προέκυψε ότι 858 ταμιευτήρες νερού χρειάζονται επισκευές. Στους 414 η επίλυση των θεμάτων που έχουν ανακύψει είναι αναγκαία. Η κυβέρνηση διέθεσε χρηματοδότηση για την επισκευή 182 ταμιευτήρων, δράση που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας.

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ο διευθυντής της υπηρεσίας Πέτερ Γκορνόφσκι ανέθεσε στους περιφερειακούς διοικητές να λάβουν μέτρα με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες. Μεταξύ των προβλημάτων στη διαχείριση των ταμιευτήρων είναι ο ανεπαρκής αριθμός υπαλλήλων, η κακή κατάσταση των φραγμάτων και των ταμιευτήρων, αλλά και ο ανεπαρκής συντονισμός μεταξύ των περιφερειακών αρχών, τόνισε ο κ. Γκορνόφσκι.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση