Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: Ο τουρκικός Τύπος άρχισε την προπαγάνδα… από νωρίς!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:40 Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: Ο τουρκικός Τύπος άρχισε την προπαγάνδα… από νωρίς!

Η τουρκική προπαγάνδα άρχισε πριν καν συναντηθούν οι δύο ηγέτες, κάνοντας λόγο -για ακόμα μία φορά- στον “πανικό της Ελλάδας” μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη.
“Ο Μητσοτάκης ζήτησε συνάντηση” αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η “Aksam”, αναφερόμενη στην ενόχληση της Αθήνας για τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης, ενώ επικαλείται και τη δήλωση Ερντογάν: “ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση, θα μιλήσουμε για όλα”.

Ανάλογο είναι το πρωτοσέλιδο της Turgun”, που εστιάζει στη συμφωνία με τη Λιβύη, γράφοντας χαρακτηριστικά “Έλληνες και Κύπριοι” σε πανικό” και τονίζοντας πως και οι δύο χώρες ζήτησαν το κείμενο της συμφωνίας.

Η “Sozcu” κράζει την Ουάσινγκτον, γράφοντας ότι “διοργάνωσε θέατρο “καλής και κακής αστυνομίας” για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ”.

Η “Star” αναφέρει ότι ο Ερντογάν έκανε έκκληση στο ΝΑΤΟ για αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

“Το ΝΑΤΟ πρέπει να βασίζεται στις αρχές κατά της τρομοκρατίας”, αναφέρει η “Yeni Akit”.  

 Στις 16.30 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αρχίσει η κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από την πλευρά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας η συμφωνία που έκανε με τη Λιβύη, καθώς και οι έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, στο τετ α τετ των δύο ηγετών αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό, καθώς τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ερντογάν θα επιδιώξουν τις συνομιλίες για αυτό το ζήτημα που… καίει και τις δύο χώρες.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το… θρίλερ πριν από τη συνάντηση

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, χθες, Τρίτη, επικράτησε ένα… θρίλερ με το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το πρωί, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο το απόγευμα, η συνάντηση ξαφνικά… εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα του “σουλτάνου”.

Το timimg δεν ήταν τυχαίο, καθώς μόλις είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, να “παγώσει” η Ελλάδα τον διάλογο με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο. Κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες αφού είχε γίνει γνωστή η απόφαση, προχώρησαν σε διάψευση.
Τότε, η συνάντηση με τον Μητσοτάκη… επανεμφανίστηκε στο πρόγραμμα του Ερντογάν.

πηγή: newsit.gr