Μακρόν σε Ερντογάν: Σεβάσου τα ελληνικά κυριαρχικά διιαιώματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 19:52 Μακρόν σε Ερντογάν: Σεβάσου τα ελληνικά κυριαρχικά διιαιώματα

Στήριξη προς την Ελλάδα απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έδωσε για μια ακόμη φορά ο Εμανουελ Μακρόν,  στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με την Συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων αλλά και τη χάραξη ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες σφοδρή, άνευ προηγουμένου, επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του για το ΝΑΤΟ είχε εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι αν κάποιος πάσχει από «εγκεφαλικό θάνατο» αυτός είναι ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μακρόν στον Economist όταν υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου»: «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο», είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση