Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς του βρέφους που έφαγαν ποντίκια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 12:56 Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς του βρέφους που έφαγαν ποντίκια

Η επιμέλεια και των δύο παιδιών αφαιρέθηκε από το ζευγάρι-γονείς του παιδιού που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, εξαιτίας δαγκωμάτων από ποντίκια.

Οι αρμόδιες αρχές στον Διδυμότειχο αφαίρεσαν την επιμέλεια από το ζευγάρι Ρομά, το οποίο εκτός από το 3,5 ετών μωρό, έχουν ακόμη ένα παιδάκι 2 ετών.

Το μωράκι νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υπεβλήθη στην πρώτη χειρουργική επέμβαση για την άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων του και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο 22χρονος πατέρας, μετά την απολογία του, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Ορεστειάδας, η Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας, και θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ο 22χρονος πατέρας ζήτησε συγνώμη για «ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές». Από την πλευρά της, η 16χρονη μητέρα θα θα δικαστεί από αρμόδιο δικαστήριο, καθώς είναι ανήλικη.

«Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν είναι ολοκληρωμένη, και περαιτέρω στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου, Νίκος Βουλγαρίδης, προσθέτοντας ότι η πορεία της υγείας του παιδιού θα είναι καθοριστική για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Το ανατριχιαστικό περιστατικό στον Διδυμότειχο

Την Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δαγκωνιές από ποντίκια. Το μωρό μεταφέρθηκε από τον παππού του και λίγο αργότερα συνελήφθη η μητέρα του. Ο γιατρός που το εξέτασε ανέφερε: «Τα τραύματα που φέρει το βρέφος είναι σοβαρά».

Το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μετά τις πρώτες βοήθειες που παρασχέθηκαν και τις εξετάσεις που του έγιναν, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το 3,5 μηνών κοριτσάκι  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: evrosonline

Προσαρμοσμένη αναζήτηση