Ακάρ χωρίς μέτρο! «Δείγμα αδυναμίας της Αθήνας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 10:52 Ακάρ χωρίς μέτρο! «Δείγμα αδυναμίας της Αθήνας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη»

Επιμένει η Τουρκία να συντηρεί και μάλιστα με επιθετικό τρόπο την ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αποκάλεσε αδύναμη την Αθήνα όσον αφορά στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη. Είπε ακόμα ότι τα νότια σύνορα της Τουρκίας είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά την πρόταση του ίδιου για διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

Το μέτρο έχει χαθεί πλέον εντελώς από την Τουρκία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επιθετικά την χώρα μας και να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την συμφωνία με την Λιβύη. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πρωί – πρωί μίλησε στο πρακτορείο Anadolu και επιτέθηκε στην Αθήνα λέγοντας ότι είναι δείγμα αδυναμίας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη. Και αυτό, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις – βόμβα από τον ίδιο ο οποίος ζήτησε ανοικτά διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους. Δεν βοηθάει η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα. Ήταν δείγμα αδυναμίας εκ μέρους της Αθήνας. Αυτό δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Χρειάζεται λογική. Στην συνάντηση του Λονδίνου ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό τέθηκε», είπε ο Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι η συμφωνία υπεγράφη για «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο κυρίαρχων χωρών» και πρόσθεσε ότι «δεν στρέφεται εναντίον γειτονικών χωρών».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Κάνουμε το καλύτερο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή. Κάποιοι έχουν προκαταλήψεις».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση