Η συγχώνευση «μαμούθ» για Fiat Chrysler και Peugeot είναι γεγονός! Έπεσαν οι υπογραφές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 13:05 Η συγχώνευση «μαμούθ» για Fiat Chrysler και Peugeot είναι γεγονός! Έπεσαν οι υπογραφές

Ένας πραγματικός κολοσσός δημιουργείται με τη συγχώνευση Fiat Chrysler και Peugeot, με την συμφωνία να αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA και η ιταλοαμερικανική Fiat-Chrysler υπέγραψαν «δεσμευτική συμφωνία προσέγγισης» ενόψει της συγχώνευσης μεταξύ ίσων των δραστηριοτήτων τους «ώστε να σχηματισθεί ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφεραν οι δύο όμιλοι με κοινή ανακοίνωσή τους με το deal να αγγίζει τα 50 δισ.δολάρια.

Η νέα οντότητα, η οποία θα απασχολεί πάνω από 400.000 μισθωτούς, θα έχει τζίρο σχεδόν 170 δισεκατομμύρια ευρώ και ετήσιες πωλήσεις 8,7 εκατομμυρίων οχημάτων καθώς διαθέτει τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot και Vauxhall.

Η ένωσή τους θα φέρει «ενισχυμένες δυνατότητες επένδυσης για τη νέα οντότητα ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μιας νέας βιώσιμης εποχής μετακινήσεων» και «θα δημιουργήσει συνέργειες οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ δεν θα υπάρξει κλείσιμο εργοστασίου που να συνδέεται μ’ αυτή τη συναλλαγή», σύμφωνα με τους δύο εταίρους.

«Η πραγματοποίηση της συγχώνευσης αναμένεται να συμβεί σε 12 έως 15 μήνες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση