Δολοφονία Σουλεϊμανί: Συναγερμός σε Νεά Υόρκη και Λος Άντζελες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 19:57 Δολοφονία Σουλεϊμανί: Συναγερμός σε Νεά Υόρκη και Λος Άντζελες

Συναγερμός έχει σημάνει σε μαγάλες πολεις των ΗΠΑ όπως η Νεά Υόρκη και το Λος Άντζελες μετά τη δολοφονία του ιρανου στρατηγού Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη και τις απειλές που εξαπέλυσε η Τεχεράνη.

Ο Επίτροπος Dermot Shea της NYPD επιβεβαίωσε ότι είχαν αναπτυχθεί πρόσθετοι πόροι.

«Η Αστυνμομία της Νέας Υόρκης συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα στο Ιράν και σε ολόκληρη την περιοχή για περαιτέρω εξελίξεις. Ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες / αξιόπιστες απειλές για τη Νέα Υόρκη, έχουμε αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις σε βασικές τοποθεσίες», δήλωσε o επικεφαλής του NYPD, Dermot Shea.

 

Στην Δυτική Ακτή το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ενώ δεν υπήρχε επί του παρόντος αξιόπιστη απειλή για την πόλη, παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ιράν και δεσμεύονται να εξασφαλίσουν την ασφάλεια.

Μόλις τον περασμένο μήνα ένας νεοϋορκέζος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης για παροχή υλικής στήριξης στη Χεζμπολάχ αναζητώντας στόχους στη Νέα Υόρκη για τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Ali Kourani, 34 ετών, συνελήφθη το 2017 με τις κατηγορίες ότι επιδίωξε να υποστηρίξει τον ισλαμικό οργανισμό της Τζιχάντ της Χεζμπολάχ.

Ο Kourani παρακολούθησε πιθανούς στόχους για τρομοκρατική επίθεση στην πόλη της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου Κένεντι και εγκαταστάσεων δυνάμεων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου που στεγάζει το FBI, ανέφεραν οι αρχές.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση