Στον Περσικό δύο βρετανικά πολεμικά πλοία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 12:49 Στον Περσικό δύο βρετανικά πολεμικά πλοία
Η Βρετανία ενισχύει την ασφάλειά της στη Μέση Ανατολή
 
Πολεμικές... κινήσεις από την πλευρά της Βρετανίας καθώς σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δύο πολεμικά πλοία καταπλέουν προς τον Περσικό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η απόφαση να στείλει δύο πολεμικά του βασιλικού ναυτικού λήφθηκε ώστε να διαφυλαχθεί η η ασφάλεια Βρετανών και βρετανικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ.
 
Η απόφαση έγινε γνωστή από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, το οποίο μέσω ανάρτησης στο Διαδίκτυο, δημοσιοποίησε και δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Μπεν Γουάλας, σύμφωνα με τις οποίες:

«Έχω δώσει εντολή να προετοιμαστούν για αποστολή τα πολεμικά πλοία «Montrose» και « Defender» ώστε να αναλάβουν καθήκοντα στα Στενά του Ορμούζ. Η κυβέρνησή μας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατέψει τους πολίτες και τα πλοία μας στην περιοχή».
 

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι, την Παρασκευή συζήτησε για την κατάσταση στην περιοχή με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, επισημαίνοντας πως βρετανικές δυνάμεις έχουν δεχθεί τους τελευταίους μήνες επιθέσεις από παραστρατιωτικούς που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Ο στρατηγός Σουλεϊμανί είχε υπονομεύσει την κατάσταση χτυπώντας στόχους που θεωρούσε ως εχθρούς του Ιράν», τόνισε ο Μπεν Γουάλας.

Υπενθυμίζεται ότι, τη χρονιά που πέρασε, το Ιράν είχε κατασχέσει ένα εμπορικό πλοίο με βρετανική σημαία στα Στενά του Ορμούζ. Αν και απελευθέρωσε το πλοίο και το πλήρωμά του, η κίνηση αυτή είχε αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση