Πρωτοβουλία Πομπέο για αποκλιμάκωση της έντασης με Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 22:35 Πρωτοβουλία Πομπέο για αποκλιμάκωση της έντασης με Τουρκία

Ο Πομπέο στέλνει στην περιοχή ως μεσολαβητή των ΗΠΑ τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ

Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει διπλωματική πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Με αποκλειστική δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο χθες το βράδυ μετά την δεξίωση που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο κ. Πομπέο στέλνει στην περιοχή ως μεσολαβητή των ΗΠΑ τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ. Ο κ. Πάλμερ αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

Κατά τις πληροφορίες, εφόσον όλα πάνε καλά στις διερευνητικές επαφές, θα παρέμβει και ο ίδιος ο Μάικ Πομπέο σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση