Διαδηλωτές επιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν-Φυγαδεύτηκε από θέατρο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 11:13 Διαδηλωτές επιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν-Φυγαδεύτηκε από θέατρο

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η θεατρική παράσταση διεκόπη

Οργισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν το βράδυ της Παρασκευής σε θέατρο στο Παρίσι όπου βρισκόταν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε παράσταση.   Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η θεατρική παράσταση διεκόπη, καθώς για λόγους ασφαλείας οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τον Γάλλο Πρόεδρο από το σημείο. Σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα διαδηλωτές φαίνονται να φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής του Μακρόν, δημιουργώντας αναστάτωση έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν. Παράλληλα, αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος από το σημείο, όπου επικράτησε ένταση. Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους έξι εβδομάδες τώρα διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν. 

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση