Παγκόσμιος συναγερμός! Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊο στην Κίνα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:47 Παγκόσμιος συναγερμός! Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊο στην Κίνα!

Ο κοροναϊός εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος, με τους νεκρούς στην Κίνα να ανέρχονται πλέον σε 17. Όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να παρουσιάζουν επίσης ραγδαία αύξηση. Δεν... ανησυχεί ο Τραμπ παρά το επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε αμερικανικό έδαφος και παρά την... σχεδόν βεβαιότητα πως και στις ΗΠΑ τα κρούσματα θα αυξηθούν. Συναγερμός και σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αλλά και στην χώρα μας.

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ασία, με την Κίνα να βλέπει τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς! Ο αμέσως προηγούμενος απολογισμός στην ασιατική χώρα, ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Πλέον, οι νεκροί είναι 17, επίσης όλοι στην ίδια επαρχία.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού –ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν– τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Εξαπλώνεται και εκτός Κίνας ο κοροναϊός προκαλώντας συναγερμό!

Ο εφιάλτης που προκαλεί παγκοσμίως ο νέος κοροναϊός δεν έχει τέλος. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε και στο Χονγκ Κογνκ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά δίκτυα RTHK, Cable TV και TVB, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές. Ο κοροναϊός φαίνεται πως έχει φτάσει και στο Μακάο, την ημιαυτόνομη επαρχία της Κίνας, όπου σήμερα (22.02.2020) ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα.

Οι αρχές του Μακάο, μάλιστα, ζήτησαν από όλους τους εργαζόμενους στα καζίνο να φοράνε μάσκα, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Επίσης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, όλοι οι άνθρωποι που φτάνουν στην επαρχία από την ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ιατρικό ερωτηματολόγιο.

“Δεν απαγορεύουμε σε ομάδες τουριστών από τη Βουχάν να έρθουν, αλλά ούτε τους ενθαρρύνουμε. Ζητάμε από όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία να μας ενημερώνουν ότι φτάνουν ομάδες από τη Βουχάν” δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Μακάο Λέι Τσιν-λον.

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Βουχάν. Όμως πλέον ο ιός, που μεταδίδεται μέσω της ανθρώπινης επαφής, έχει επεκταθεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Μόνο στην Κίνα, σύμφωνα με αξιωματούχους, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 440.

κοροναϊός

Το Μακάο, πρώην πορτογαλική αποικία και η μοναδική επαρχία της Κίνας όπου επιτρέπονται τα τυχερά παιχνίδια, προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από την ηπειρωτική χώρα. Με την έναρξη, σε λίγες ημέρες, των διακοπών στην Κίνα με την ευκαιρία του νέου έτους, το Μακάο προετοιμάζεται για μεγάλη αύξηση των τουριστών.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στο Μακάο είναι 52χρονη επιχειρηματίας, η οποία έφτασε στην πόλη την Κυριακή με τρένο από τη γειτονική, κινεζική πόλη Ζουχάι. “Σειρά εργαστηριακών ελέγχων έδειξε ότι ήταν θετική στον κοροναϊό και παρουσίαζε συμπτώματα πνευμονίας”, δήλωσε Λέι Τσιν-λον.

Η γυναίκα διέμεινε σε ξενοδοχείο του Μακάο μαζί με δύο φίλους της οι οποίοι πλέον είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στη γειτονική Σιγκαπούρη, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα καθώς η πόλη ενίσχυσε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναΐου. «Μετά την επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης θα θέσει σε εφαρμογή επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο εισαγωγής του ιού τη Σιγκαπούρη», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τα νέα μέτρα υιοθετούνται την ώρα που εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες με την ευκαιρία του κινεζικού έτους.

Λήξη συναγερμού στην Αυστραλία

Ο άνδρας που έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας δεν είναι φορέας του νέου κινέζικου κοροναϊού, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο άνδρας θεωρούταν ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βουχάν. Εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Κουίνσλαντ επεσήμανε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είναι φορέας του νέου κοροναϊού.

Κλείνει τα σύνορα η Βόρεια Κορέα

Αρκετά ξένα ταξιδιωτικά γραφεία ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα θα απαγορεύει από σήμερα την είσοδο στη χώρα ξένων τουριστών εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Οι περισσότεροι τουρίστες στη Βόρεια Κορέα προέρχονται από την Κίνα.

Το ταξιδιωτικό γραφείο INDPRK με έδρα την κινέζικη πόλη Νταντόνγκ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την απαγόρευση προφορικά χθες Τρίτη. Η εταιρεία ενημερώθηκε ότι η απαγόρευση εισόδου τουριστών από την Κίνα θα τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να δημιουργηθεί εμβόλιο για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα με το ίδιο, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προετοιμάζει επίσημη ανακοίνωση και θα διευκρινίσει αργότερα πότε θα αρθούν οι περιορισμοί.

Εξάλλου χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν βίντεο με αξιωματούχο του βορειοκορεατικού υπουργείου Υγείας ο οποίος εξηγούσε τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού και έδινε διευκρινίσεις για το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα.

Ο αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε απαγόρευση εισόδου τουριστών στη Βόρεια Κορέα, αλλά επεσήμανε ότι η χώρα συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από τον νέο κοροναϊό. «Πολλές χώρες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση αυτού του ιού», τόνισε.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση