Σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 300 τραυματίες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 23:33 Σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 300 τραυματίες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ανατολική Τουρκία. Η δόνηση ήταν μεγέθους 6.5 ρίχτερ, προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ ο πρώτος απολογισμός είναι τουλάχιστον 14 νεκροί και 300 τραυματίες.

Τρόμο σκόρπισε στην Τουρκία ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του τουρκικού σεισμολογικού παρατηρητηρίου του Καντιλί, ο σεισμός είχε ένταση 6,5 βαθμών.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχουν καταρρεύσει τέσσερα με πέντε κτίρια σε αυτή την περιοχή της ανατολικής Τουρκίας και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα social media δείχνουν σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές και τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται στους δρόμους.

Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων, το επίκεντρο του σεισμού είναι το Σιβρίτζε. Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) μετέδιδε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Όπως αναφέρεται, τουρκικές οργανώσεις αρωγής στέλνουν ομάδες στην πληγείσα περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με όσα αναφέρει το ehamedia ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την Τουρκία έγινε αισθητός σε Συρία, Λίβανο και Ισραήλ.

Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία

Για τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Ο σεισμός εκδηλώθηκε στο κορυφαίο τμήμα της αραβικής πλάκας που διεμβολίζει τον τουρκικό χώρο. Έχουν εκδηλωθεί αρκετά μεγάλοι σεισμοί στο παρελθόν, ξέρουμε πολύ καλά την περιοχή. Δεν επηρεάζει ούτε το ρήγμα της Ανατολίας και δεν έχει καμία σχέση με τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν χθες και προχθές ανατολικά της Χίου και της Λέσβου. Είναι εντελώς διαφορετικό σύστημα. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα.

Φοβάμαι ότι στην Τουρκία θα υπάρχουν ζημιές καθώς είναι περιοχή ευαίσθητη όπου οι κατασκευές δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή και λόγω της εμπειρίας από δύο προηγούμενες σεισμικές δονήσεις δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα με αισιοδοξία" είπε ο κ. Λέκκας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση