Kοροναϊος-Timelapse: Τι έχτισαν σε τέσσερις ημέρες οι κινέζοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 20:27 Kοροναϊος-Timelapse: Τι έχτισαν σε τέσσερις ημέρες οι κινέζοι

Ο Κινέζος πρωθυπουργός ζήτησε να επισπευστεί η κατασκευή.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή των δύο νοσοκομείων στην Ουχάν, την πόλη που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία. Στόχος και τα δύο να είναι έτοιμα μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του ζήτησε να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού.

Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Λι ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

Το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης

Στην τέταρτη ημέρα κατασκευής βρίσκεται το νοσοκομείο «Wuhan Huoshenshan». Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο χτίζεται στα πρότυπα υου νοσοκομείου Xiaotangshan στο Πεκίνο, το οποίο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ κατά την έξαρση του SARS το 2003.  Το νοσοκομείο σχεδιάστηκε για να έχει έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων και θα παρέχει 700 έως 1.000 κρεβάτια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αμένεται να ανοίξει έως τις 2 Φεβρουαρίου και θα το διαχειρίζεται ο κινεζικός στρατός.

Το άλλο εξειδικευμένο νοσοκομείο της πόλης, το «Leishenshan», θα διαθέτει 1.300 κρεβάτια και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τις 5 Φεβρουαρίου.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση