Ινδία: Αιματηρή λήξη της ομηρείας! Λίντσαραν μέχρι θανάτου τη γυναίκα του δράστη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 12:01 Ινδία: Αιματηρή λήξη της ομηρείας! Λίντσαραν μέχρι θανάτου τη γυναίκα του δράστη

Μια σοκαριστική υπόθεση. Ένας καταδικασμένος ισοβίτης κράτησε για ώρες ομήρους 23 γυναίκες και παιδιά στο σπίτι του στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές στην Ινδία. Η ομηρεία έληξε με τον δράστη και τη γυναίκα του, νεκρούς.

Με το πρόσχημα πως κάνει πάρτι γενεθλίων για την ενός έτους κόρη του, ο 40χρονος δράστης, τον οποίο τοπικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ως Subhash Batham, παρέσυρε στο σπίτι του τις γυναίκες και τα παιδιά.

Υπό την απειλή όπλου, κράτησε ομήρους στο σπίτι του τις γυναίκες και τα παιδιά, ανάμεσά τους κι ένα βρέφος έξι μηνών. Ο 40χρονος, που ήταν εκτός φυλακής με εγγύηση καθώς κατηγορείται για φόνο, ζητούσε λύτρα για να απελευθερώσει τους ομήρους. Απαιτούσε να του δοθούν 10 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 140.000 δολάρια) για κάθε παιδί και να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του.

Η ομηρία στο χωριό Φαρουχαμπάντ στο δυτικό Ούταρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία, κράτησε σχεδόν 10 ώρες. Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και έληξε με αιματηρό τρόπο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Γονείς των παιδιών και συγχωριανοί του 40χρονου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι όπου ήταν σε εξέλιξη η ομηρεία.

Όταν η αστυνομία αποφάσισε να κάνει επιχείρηση, πυροβόλησε και σκότωσε τον 40χρονο. Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους και απομακρύνθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δυο αστυνομικούς κι έναν κάτοικο.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, Ανίλ Κουμάρ Μίσρα, δήλωσε στο Al Jazeera, ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να ρισκάρει τη ζωή των ομήρων. Αποφασίστηκε να μπουν στο σπίτι από την πίσω πόρτα και να ανοίξουν πυρ κατά του δράστη.

Όταν ο δράστης έπεσε νεκρός, η γυναίκα του φέρεται να επιχείρησε να το σκάσει. Όμως εξαγριωμένο πλήθος κατοίκων του χωριού την είδε και της επιτέθηκε σε πέτρες και τούβλα. Τη λίντσαραν τόσο πολύ, που υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση