Tσαβούσογλου κατά Ακιντζί: Ο πιο ανεντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:34 Tσαβούσογλου κατά Ακιντζί: Ο πιο ανεντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί

Επίθεση κατά του Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίθεση κατά του Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την τοποθέτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ότι θα ήταν «φριχτό» ένα σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχω εργαστεί ξανά με έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό», σημειώνοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει παραδείγματα που στηρίζουν την αναφορά του αυτή. Συνέχισε λέγοντας ότι μετά το Κραν Μοντάνα είδε «πολλά πράγματα αναξιόπιστα» και συμπεριφορές του Μουσταφά Ακιντζί αναξιόπιστες για τις οποίες τον παρακάλεσε ακόμη και ο Πρωθυπουργός να μην τα αποκαλύψει.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί προεκλογικό κεφάλαιο σε πολλές δυτικές χώρες, προσθέτοντας ότι «ούτε εγώ, ούτε κανένας στην ‘τδβκ’, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ως χαρτί στην προεκλογική. Τώρα ο κ. Ακιντζί άρχισε να το κάνει αυτό».

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτά που λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ποτέ δεν έχουν τεθεί προς συζήτηση, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι καθοριστικής σημασίας.

«Εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία», συνέχισε ο Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επέμβει στις εκλογές στην ‘τδβκ’, καλώντας ωστόσο τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν.

Στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στη βρετανική Guardian, o κ. Ακιντζί απέρριψε ένα τέτοιο σενάριο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν ανεξαρτησία και ελευθερία.

Οι τοποθετήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη έφεραν και τις αντιδράσεις των Ομέρ Τσελίκ και Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον μεν πρώτο να ζητά δημόσια απολογία και τον δεύτερο να κάνει λόγο για ντροπή και ατιμία.

Πηγή: politis.cy.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση