Κακοκαιρία Κιάρα: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 22:37 Κακοκαιρία Κιάρα: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους
Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε έως τα 100 χλμ την ώρα

Η καταιγίδα Κιάρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους στην Ευρώπη.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που συνοδεύουν την καταιγίδα ξερίζωσαν δέντρα στη Σλοβενία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία και να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ένας 52χρονος Σλοβένος έχασε τη ζωή του κοντά στο Πόντβελκα, στη βόρεια Σλοβενία, όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του ένα δέντρο, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε έως τα 100 χλμ την ώρα, αναφέρει η αρχή Περιβάλλοντος της χώρας. Η Δασική Υπηρεσία της Σλοβενίας εξέδωσε μια ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες να μην κυκλοφορούν ή να κάνουν εργασίες στα δάση, λόγω των θυελλωδών ανέμων, καθώς οι συνθήκες θα είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες».

Στη Σουηδία, από τους ισχυρούς ανέμους έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Ένας ιστιοπλόος πνίγηκε το πρωί, όταν ανατράπηκε το σκάφος του στο νότιο τμήμα της χώρας. Ένας άνθρωπος που τον συνόδευε αγνοείται.

Δρομολόγια τρένων, αεροπλάνων και πορθμείων ακυρώθηκαν στη χώρα, ενώ γέφυρες έκλεισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε το νότιο τμήμα της Σουηδίας χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί, τα προβλήματα παρέμεναν στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη Δανία, η γέφυρα του Έρεσουντ, που συνδέει τη χώρα με τη Σουηδία, έκλεισε για κάποιες ώρες.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση