Βρετανική οδηγία: Μην πάτε διακοπές στην Τουρκία, θα σας απαγάγουν ή να σας σκοτώσουν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 18:58 Βρετανική οδηγία: Μην πάτε διακοπές στην Τουρκία, θα σας απαγάγουν ή να σας σκοτώσουν

Με ταξιδιωτική οδηγία, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι τρομοκρατικές ομάδες με ενεργή δράση σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται θέρετρα, ιδιαίτερα εκείνοι που προέρχονται από τη Βρετανία καθώς έχουν οικονομική άνεση, κινδυνεύουν από απαγωγή, από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ακόμα και από επιθέσεις με ρουκέτες ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με την οδηγία του Φορέιν Όφις.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται την Τουρκία κάθε χρόνο και φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, αφού η αγγλική λίρα έχει ανέβει έναντι της τουρκικής τον τελευταίο χρόνο.

Η Τουρκία έχει προσελκύσει φανατικούς μουσουλμάνους, που από χώρες της Δύσης που προσπαθούν να πάνε στη Συρία για να γίνουν τζιχαντιστές και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Κωνσταντινούπολη, την οποία επισκέπτονται περίπου 7.500.000 τουρίστες κάθε χρόνο, έχει καταχωρηθεί ως ένας από τους πιθανούς στόχους.

Ο Raffaello Pantucci, εκπρόσωπος του Αμυντικού Βασιλικού Ινστιτούτου έθεσε την Τουρκία και τη Συρία στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας και δήλωσε συγκεκριμένα  ότι "η Τουρκία και η Συρία είναι πολύ επικίνδυνα μέρη. Η Τουρκία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που θα μπορούσε να εμπλακεί αιφνιδιαστικά σε τέτοιες πράξεις".

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι "οι Δυτικοί θα είναι πάντα στοχοποιημένοι. Αν ένας Βρετανός σκοτωθεί, ο βρετανικός τύπος θα γράψει γι' αυτό και το γεγονός θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που οι Δυτικοί, και κυρίως οι Βρετανοί, θεωρούνται υψηλοί τρομοκρατικοί στόχοι".

Εννέα τουριστικές επαρχίες της Τουρκίας έχουν καταγραφεί ως απαγορευμένες ζώνες στην ταξιδιωτική οδηγία, εκτός και αν τα ταξίδια αυτά είναι απαραίτητα. Ενώ η προειδοποίηση αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος αν και έχει τη βάση τη Συρία και το Ιράκ, μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

πηγη: dailystar, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση