Κοροναϊός: Αυξήθηκε ξανά ο ρυθμός των θανάτων! Έφτασαν τους 2012 οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 09:25 Κοροναϊός: Αυξήθηκε ξανά ο ρυθμός των θανάτων! Έφτασαν τους 2012 οι νεκροί

Ξεπέρασαν πλέον τους 2000 οι θάνατοι που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, με τον ρυθμό μάλιστα να αυξάνεται το τελευταίο 24ωρο αφού είχαμε ακόμα 139 νεκρούς, ενώ το προηγούμενο 24ωρο είχαμε 98.

Έτσι οι άνθρωποι που έχουν χάσει την ζωή τους από την επιδημία είναι πλέον 2012, με τους 2009 από αυτούς να είναι στην Κίνα. Τα κρούσματα έχουν ανέβει πλέον στα 75.200.

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τον δεύτερο θάνατο εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Το θύμα, άνδρας ηλικίας 70 ετών, είχε υποκείμενη πάθηση και συγκαταλεγόταν στα 62 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 που έχει καταγράψει η συγκεκριμένη αυτόνομη περιοχή της Κίνας.

15 νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα

Την ίδια ώρα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας εντόπισαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού,  εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων στην ασιατική χώρα σε 46.

Τα δεκατρία από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου και την επαρχία Βόρεια Τζονγκσάνγκ που την περιβάλλει, με τα 11 εξ αυτών να συνδέονται με έναν φορέα του ιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό!

Το αρχικό κρούσμα στην περιοχή αυτή, το οποίο επιβεβαιώθηκε την Τρίτη, είναι ένα πρόσωπο που δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε παρακολουθήσει εκκλησιαστικές λειτουργίες και πήγε σε νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια πριν υποβληθεί στις εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την κορεατική υπηρεσία.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν κάλεσε χθες Τρίτη να υπάρξουν αυστηρά μέτρα ελέγχου για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού καθώς και να ληφθούν «όλα τα πιθανά μέτρα» για να τονωθεί η οικονομία της χώρας, που έκρινε ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση