Δικαίωση για την Ρακέτε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας - ''Επραξε σωστά και έσωσε τους μετανάστες''

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 19:45 Δικαίωση για την Ρακέτε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας - ''Επραξε σωστά και έσωσε τους μετανάστες''

Πανηγυρική είναι η δικαίωση για την Κάρολα Ρακέτε. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απεφάνθη ότι έπρεπε να σώσει τους ναυαγούς και να τους μεταφέρει στην ξηρά.

Ουσιαστικά αναγνώρισε ότι η καπετάνιος του πλοίου Sea Watch 3, Κάρολα Ρακέτε, είχε την υποχρέωση όπως και έπραξε όχι μόνο να περισυλλέξει τους ναυαγούς από την θάλασσα, αλλά και να τους μεταφέρει σώους στην ξηρά.

Σύμφωνα με τον ιταλικό ‘Αρειο Πάγο, η Ρακέτε έδρασε ορθά, ακολουθώντας τους κανόνες διάσωσης στην θάλασσα, οι οποίοι, άλλωστε, είναι ευρέως γνωστοί σε όσους διασώζουν ναυαγούς.

Για τον λόγο αυτό, οι ανώτατοι δικαστές της Ιταλίας ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της Ρακέτε από εισαγγελέα της Σικελίας, όταν, κατά τον ελλιμενισμό του πλοίου της στην Λαμπεντούζα, πριν οκτώ μήνες, είχε συγκρουσθεί με ταχύπλοο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάρολα Ρακέτε έχει υποβάλει μήνυση για δυσφήμιση κατά του γραμματέα της Λέγκα και Ιταλού πρώην υπουργού εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι. «Θα διαβάσω την δικαστική αυτή απόφαση αλλά είναι ασύλληπτο, διότι οι επιβάτες του ταχύπλοου της αστυνομίας κινδύνευσαν να πλακωθούν σαν να επρόκειτο για σκουλήκια», σχολίασε πριν λίγο ο Σαλβίνι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση