Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ζήτησε η Τουρκία για να τη "σώσουν" στη Συρία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 22:06 Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ζήτησε η Τουρκία για να τη "σώσουν" στη Συρία

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Τουρκία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ για να αποφύγει το φιάσκο στη Συρία. Οι Τούρκοι ζητούν δύο συστοιχίες Patriot για να αναπτυχθούν στην Αντιόχεια.

Βοήθεια από τις ΗΠΑ ζητά η Τουρκία για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

 

Οπως αναφέρει το militaire.gr. ο μύθος του πανίσχυρου τουρκικού στρατού έχει καταρρεύσει τις τελευταίες ημέρες με τη στρατιωτική πίεση που του ασκούν οι δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία!

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η Άγκυρα ζήτησε στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ!

Οι Τούρκοι ζητούν δύο συστοιχίες Patriot για να αναπτυχθούν στην Αντιόχεια, για να παρέχουν προστασία, δήλωσε πριν ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, στο Bloomberg. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει θέσει το αίτημα για στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ από τη περασμένη εβδομάδα.

Μάχες στην Ιντλίμπ

Την Πέμπτη, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές.

Σύμφωνα με το sputnik, η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις εξτρεμιστών στη Συρία που είχαν επιτεθεί σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Ιντιλίμπ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Συγκεκριμένα, ρωσικά αεροσκάφη Su-24 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, γεγονός που επέτρεψε σε συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης, εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τη Συρία, με την υποστήριξη τουρκικού πυροβολικού, κατόρθωσαν να διασπάσουν την άμυνα του συριακού στρατού στις περιοχές Κμίνας και Ναϊράμπ στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς εναντίον των εξτρεμιστών, γεγονός που επέτρεψε στον συριακό στρατό να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

Τέσσερις Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν από το τουρκικό πυροβολικό, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση