Μακελειό στο Χανάου: Ο δράστης είχε αγοράσει το όπλο από διαδικτυακό κατάστημα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 22:51 Μακελειό στο Χανάου: Ο δράστης είχε αγοράσει το όπλο από διαδικτυακό κατάστημα

Ο 43χρονος δράστης της επίθεσης στο Χανάου, είχε στην κατοχή του συνολικά τρία όπλα. Πριν από ένα χρόνο είχε ελεγχθεί για τελευταία φορά η καταλληλότητά του να φέρει όπλα.

Ο δράστης της τρομοκρατική επίθεσης του Χανάου της Γερμανίας, Τομπίας Ρ., αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε για τις δολοφονίες το βράδυ της Τετάρτης το 2014 από ένα διαδικτυακό κατάστημα, σύμφωνα με το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), το οποίο επικαλείται κύκλους της Ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών Luger. Είναι ο ίδιος τύπος όπλου που χρησιμοποιήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία επικαλείται το RND ο Τομπίας Ρ. είχε στην κατοχή του δύο ακόμα όπλα, ένα πιστόλι SIG Sauer 9 χιλιοστών και ένα άλλο πιστόλι Walther, επίσης 9 χιλιοστών.

Ο δράστης απέκτησε νόμιμα το πιστόλι SIG Sauer το 2014 μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση στο Χανάου από το ίδιο διαδικτυακό κατάστημα.

Ο Τομπίας Ρ. διέθετε άδεια οπλοκατοχής από το καλοκαίρι του 2013. Η περιφερειακή διοίκηση Μάιν Κίντσιχ της πόλης Γκέλχαουζεν, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Χανάου, είχε ελέγξει για τελευταία φορά την καταλληλότητα του δράστη να φέρει όπλα πριν από ένα χρόνο.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση