Αίγυπτος: Βρήκαν τον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 16:15 Αίγυπτος: Βρήκαν τον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης;

Αρχαιολόγοι που εργάζονται στην Αίγυπτο, στην Κοιλάδα των Βασιλέων υποστηρίζουν ότι έκαναν μια ανακάλυψη - "βόμβα".

Σύμφωνα με το RT οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον μυστικό τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης και οτι είναι κρυμμένος σε έναν μέχρι τώρα άγνωστο χώρο πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών.

Αν ο ισχυρισμός αυτός αποδειχθεί σωστός, τότε θα σηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία της χώρας.

Η ομάδα με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Mamdouh Eldamaty από το Πανεπιστήμιο Ain Shams University, χρησιμοποίησε ένα ραντάρ και βρήκε έναν μυστικό διάδρομο κοντά στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών. Ο τάφος του αγοριού βασιλιά ανακαλύφθηκε το 1922 από τον Άγγλο αρχαιολόγο Howard Carter.

Παρόμοιες έρευνες με ραντάρ είχαν γίνει στον τάφο και το 2017, αλλά δεν είχαν εντοπιστεί κρυφά δωμάτια. Παρόλα αυτά ο Eldamaty και η ομάδα του επέμειναν και βρήκαν το δωμάτιο των 10 μέτρων με ύψος 2 μέτρων κρυμμένο στο ίδιο βάθος με τον τάφο Τουταγχαμών.

Η ομάδα δεν είναι σίγουρη αν αυτός ο νέος χώρος ενώνεται φυσικά με τον βασιλικό τάφο, αλλά η θέση του υπονοεί μια σχέση με σημαντικό άτομο και πιθανότατα με την μυστηριώδη βασίλισσα της Αιγύπτου.

Πηγή φωτογραφίας: AFP

Πηγή: RT

Προσαρμοσμένη αναζήτηση