Οι ...πρώτες κυρίες της Γαλλίας σε πόλεμο με φόντο τα Ηλύσια πεδία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 12:08 Οι ...πρώτες κυρίες της Γαλλίας σε πόλεμο με φόντο τα Ηλύσια πεδία

Οι Γάλλοι είναι συνηθισμένοι σε αποκαλύψεις, ερωτικές περιπέτειες και στραβοπατήματα των Προέδρων τους, αλλά δε συγχωρούν τους κακούς τρόπους.

Πρώτες Κυρίες σε πόλεμο! Η ιστορία μόλις αποκαλύφθηκε και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τις γυναίκες που εμπλέκονται και βρίσκονται στην πρώτη σειρά της δημοσιότητας στη Γαλλία στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και δεν είναι άλλες από τις νυν και τέως κατοίκους των Ηλυσίων Πεδίων. 

Η ιστορία ξεκίνησε από ένα δείπνο που παρέθεσε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν Μπριζίτ, στο οποίο είχε καλέσει όλες τις πρώην κυρίες των Ηλυσίων πεδίων. Όλες; Όχι ακριβώς, αφού η 66χρονη Μακρόν επέλεξε να καλέσει την Βαλερί Τριερβελέρ που είχε υπάρξει "σιδηρά κυρία" στην προεδρική κατοικία ως σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, τα τελευταία επτά χρόνια, αμέσως μετά τον επεισοδιακό χωρισμό του με την επί δεκαετίες σύντροφο και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Σεγκολέν  Ρουαγιάλ.

Ολάντ και Τριερβελέρ είχαν έναν επεισοδιακό χωρισμό όταν το περιοδικό Closer δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες υποτίθεται πως φαίνεται ο Ολάντ πάνω σε ένα μηχανάκι να πηγαίνει να συναντήσει σε ραντεβού την μέχρι σήμερα εκλεκτή της καρδιάς του Ζυλί Γκαγιέ.

Οι ...πρώτες κυρίες της Γαλλίας σε πόλεμο με φόντο τα Ηλύσια πεδία

Όπως αποκαλύπτεται η Ζυλί Γκαγιέ έστειλε εξοργισμένη μήνυμα στην Μπριζίτ Μακρόν διαμαρτυρόμενη για την εξαίρεσή της από το επίμαχο δείπνο, αλλά και την απόφαση της Μπριζίτ Μακρόν να προσκαλέσει την "αποσυνάγωγη" και αρκετά φλύαρη Τριερβελέρ που δεν παρέλειψε στο βιβλίο της να "λούσει" τον Ολάντ με μυστικά και απόρρητες πληροφορίες της προσωπικής τους σχέσης.

Όταν η Τριερβελέρ έχασε το ..παντεσπάνι της

Στο βιβλίο της "Eυχαριστώ για αυτή τη στιγμή", που έγινε από την πρώτη μέρα μπεστ-σέλερ η Βαλερί Τριερβελέρ πήρε την εκδίκησή της για την κρυφή ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ, την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ, περιγράφοντας απίστευτες σκηνές που πολλοί θεώρησαν ανεπίτρεπτες προς δημοσίευση.

Ολάντ Τριερβελέρ

Η υπόθεση της ερωμένης του το 1914 μπορεί να την είχε πληγώσει πολύ αλλά το ξεκατίνιασμα στο οποίο επιδόθηκε η σικάτη πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του Ολάντ που είδε να της παίρνουν το …κρουασάν κυριολεκτικά από τα χέρια δεν πήγε μάλλον χαμένο, με το βιβλίο που κόστιζε 20 ευρώ απέφερε συνολικά καθαρά κέρδη στον  εκδότη, τη συγγραφέα και τον ατζέντη της 4,1 εκατομμύρια ευρώ. 

Ολάντ και Γκαγιέ βαθιά δυσαρεστημένοι από τους Μακρόν

Η αποκάλυψη για το θυμωμένο μήνυμα προς την Μπιζίτ Μακρόν έγινε σε μια κοινή συνέντευξη του ζεύγους Ολάντ – Γκαγιέ στο οποίο η 47χρονη ηθοποιός αποκάλυψε δυσαρεστημένη το συμβάν και την έλλειψη τακτ από μέρους της Μπριζίτ Μακρόν. Για την ιστορία μετά την απομάκρυνση της Τριερβελέρ, η Γκαγιέ έζησε στο πλάι του Ολάντ στο προεδρικό Μέγαρο με δημόσιο ρόλο ως Πρώτη Κυρία μέχρι το 2017, δηλαδή για τρία χρόνια. Η Γκαγιέ δεν αντέδρασε αμέσως για την απουσία πρόκλησης αλλά δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί συντάκτες που σχολίασαν την απουσία της και την εξαίρεσή  της από τη λίστα των προσκεκλημένων.

Βεντέτα μεταξύ των Προέδρων

Η Γκαγιέ έχει αποκαλέσει τον Μακρόν προδότη γιατί έχει μειώσει την χρηματοδότηση στο ίδρυμα του Ολάντ δημιουργώντας μια βεντέτα μεταξύ τους. Η ίδια μάλιστα δήλωσε τη δυσφορία της γιατί στην κηδεία του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ δεν ήθελε να είναι δίπλα-δίπλα με τουςΣαρκοζί όπως τους τοποθέτησαν, αλλά δεν ήθελε να δει και τους Μακρόν.

Ολάντ Γκαγιέ

Αλλά και ο Ολάντ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την εκεί συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί αφού οι κακές γλώσσες δεν έχουν σταματήσει να λένε εδώ και χρόνια ότι η διαρροή της είδησης στον τύπο για την ερωτική σχέση Γκαγιέ-Ολάντ έρχεται κατευθείαν από το γραφείο του Σαρκοζί.

Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι αυτά είναι απλώς κουτσομπολιά, δύο δημοσιογράφοι της Le Monde αποκάλυψαν ότι ο πρώην αρχηγός του κράτους Νικολά Σαρκοζί ήταν αυτός που έκανε τις διαρροές τον Τύπο για τις επισκέψεις του Ολάντ στην Γκαγιέ. Μάλιστα οι δυο δημοσιογράφοι ερμήνευσαν το μένος του Σαρκοζί κατά του Ολάντ λόγω των ερευνών που είχε διατάξει ο δεύτερος για παράνομες χρηματοδοτήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί του 2012.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση