Νέος ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 19:06 Νέος ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Νέος ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν. Ακολούθησαν ακόμη επτά μετασεισμοί, με ένταση από 3,3 Ρίχτερ ο χαμηλότερος έως και 4 Ρίχτερ.

Νέος ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν, ενώ το πρωί στην ίδια περιοχή η σεισμική δόνηση έφτασε τα 5,7 Ρίχτερ.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 18.00 ώρα Ελλάδος, στην ανατολική Τουρκία, στα σύνορα με το Ιράν και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δίνει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο 52 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της τουρκικής πόλης Εζλάπ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο νέος σεισμός είχε ισχύ 6 Ρίχτερ και υπάρχουν φόβοι για νέους νεκρούς και πολλές ζημιές. Οι φόβοι εντείνονται ακόμα παραπάνω, από το ότι το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησε μια σειρά ισχυρών μετασεισμών. Σε μόλις 24 λεπτά από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, σημειώθηκαν ακόμη επτά μετασεισμοί, με ένταση από 3,3 Ρίχτερ ο χαμηλότερος έως και 4 Ρίχτερ που ήταν και ο ισχυρότερος.

Εννέα νεκροί το πρωί

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο ίδιο ακριβώς σημείο. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται τρία παιδιά και πέντε ενήλικες.

Επιπλέον, 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι αρκετοί είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση