Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός στην Ιταλία, πάνω από 200 τα κρούσματα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 13:45 Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός στην Ιταλία, πάνω από 200 τα κρούσματα!

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα του θανάτου από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας τα περισσότερα θύματα. Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο!

Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η λίστα των θυμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι στη γειτονική χώρα από την επιδημία που προκαλεί ο ιός έχουν φτάσει τους πέντε.

Το πέμπτο θύμα από τον κορονοϊό καταγράφηκε στη βόρια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, είχε ανακοινωθεί ο τέταρτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Το τέταρτο θύμα είναι ένας 84χρονος από το Μπέγκαμο, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Rai.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει 200 (τα 203 έχουν φτάσει). Απ’ αυτά, τα 180 έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία.

Άδεια ράφια, έρημοι δρόμοι

Με τη βόρεια Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, μοιάζει με πόλη – φάντασμα. Στη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” που έχει δημιουργηθεί δυτικά της ιταλικής μεγαλούπολης, σχεδόν 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, με καραμπινιέρους και αστυνομικούς να τους απαγορεύουν να μετακινηθούν όπως ανέφερε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα Έλληνας που μένει στην Κρεμόνα.

Οι δρόμοι στο Μιλάνο είναι άδειοι, ο στρατός κάνει περιπολίες στη διάσημη πλατεία του “Ντουόμο”, ενώ από το βράδυ της Κυριακής τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, αφού δεκάδες πολίτες (πάντα με μάσκες για να προστατευθούν) έχουν σπεύσει να αγοράσει τα απαραίτητα για να περάσουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές 

Δεν έχουν βρει τον “ασθενή μηδέν” 

Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην Ιταλία είναι πως οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον λεγόμενο “ασθενή μηδέν”, εκείνον δηλαδή που νόσησε πρώτος.

Εκείνο που μέχρι στιγμής είναι γνωστό είναι το ποιος είναι ο ασθενής “ένα”: πρόκειται για έναν 38χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε ταξίδια σε όλη την Ιταλία για αγώνες και πλέον νοσηλεύεται στην Εντατική.

Ο 38χρονος είχε γευματίσει προσφάτως με έναν Ιταλό φίλο του, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Σαγκάη. Έτσι, όλοι νόμιζαν ότι εκείνος ήταν η πηγή της επιδημίας. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο κοροναϊός δεν είχε μολύνει τον φίλο του. Έτσι, οι υγειονομικές Αρχές του Codogno έστρεψαν την προσοχή τους στους Κινέζους της πόλης. Εξέτασαν όσους σύχναζαν στο ίδιο καφέ με τον 38χρονο αλλά και οι δικές τους εξετάσεις για τον κοροναϊό ήταν αρνητικές.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση