Ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση ο Χάρβεϊ Γουάινστιν! Για ποιες κατηγορίες αθωώθηκε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 19:34 Ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση ο Χάρβεϊ Γουάινστιν! Για ποιες κατηγορίες αθωώθηκε

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό κρίθηκε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν από το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης μετά από πέντε ημέρες διασκέψεων κατέληξε τελικά σε ετυμηγορία για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Hollywood.

Συγκεκριμένα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε πρώτο βαθμό και για βιασμό σε τρίτο βαθμό για δυο υποθέσεις. Για τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006.

Ωστόσο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απαλλάχθηκε από την κατηγορία της βίαιης σεξουαλικής επίθεσης και του βιασμού σε πρώτο βαθμό.

Αν ο Γουάινστιν είχε κριθεί ένοχος για βίαιη σεξουαλική επίθεση, τότε θα ερχόταν αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όμως κινδυνεύει ακόμη με ποινή 25 ετών φυλάκιση.

Ο 67χρονος παραγωγός εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος και με άλλη δίκη για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση δυο γυναικών το 2013, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες.

Πηγή: nbcnewyork, nytimes

Προσαρμοσμένη αναζήτηση