Κορονοϊός: “Η επιδημία είναι προ των πυλών” παραδέχεται ο Γάλλος υπουργός Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 17:07 Κορονοϊός: “Η επιδημία είναι προ των πυλών” παραδέχεται ο Γάλλος υπουργός Υγείας

Ο νέος κορονοϊός είναι προ των πυλών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε στον ραδιοσταθμό RTL, μπορεί ο κορονοϊός να απειλεί την χώρα ωστόσο “σήμερα δεν κυκλοφορεί κάποιος που να είναι άρρωστος στη Γαλλία”.

“Έχουμε πολλούς συναγερμούς. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς ο κορονοϊός είναι προ των πυλών μας. Προετοιμαζόμαστε, προετοιμάζουμε το σύνολο των μέσων υγειονομικής παρακολούθησης για το σενάριο της επιδημίας. Βρισκόμαστε σε αναμονή, σε προσαρμογή”, σημείωσε ο υπουργός.

“Επιδημία” εξήγησε, “είναι όταν λες: ‘ο ιός κυκλοφορεί δεν μπορούμε να τον αναχαιτίσουμε’, όταν λες: ‘δεν εντοπίζονται όλοι οι ασθενείς…'”. “Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο πριν από την επιδημία”, σημείωσε.

Στην Ιταλία, επισήμανε ο Βεράν, “σχεδόν το σύνολο των ασθενών εντοπίζεται σήμερα σε δύο γεωγραφικές τοποθεσίες. Δεν υπάρχουν ίχνη κυκλοφορίας του ιού εκτός των ζωνών αυτών”. Ως εκ τούτου, συνέχισε, “στη Ρώμη, δεν υπάρχει σήμερα ασθενής, δεν είναι μια ζώνη που να θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού”.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του στη Ρώμη.

“Δεν κλείνουμε τα σύνορα γιατί κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος να εξετάσουμε το κλείσιμο των συνόρων”, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

“Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό επιχείρημα σήμερα που να μας οδηγεί να σταματήσουμε τα γεγονότα που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο”, όπως ο αγώνας Λυών-Γιουβέντους του Τσάμπιονς Λιγκ που προβλέπεται να γίνει αύριο Τετάρτη.

Στην Ιταλία οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την μόλυνση στήνοντας έναν υγειονομικό κλοιό γύρω από 11 περιοχές του ιταλικού βορρά που θεωρούνται η εστία της επιδημίας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση