Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερίζει ο κορονοϊός στην Ιταλία! 14 οι νεκροί! Πρώτα κρούσματα σε Βιέννη, Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:08 Θερίζει ο κορονοϊός στην Ιταλία! 14 οι νεκροί! Πρώτα κρούσματα σε Βιέννη, Ισραήλ

Συνεχίζει ακάθεκτος την εξάπλωσή του ο κορονοϊός! Άλλοι δυο άνθρωποι πέθαναν στην Ιταλία, ανεβάζοντας στον αριθμό των θυμάτων στη χώρα στους 14.

Τους δυο νέους θανάτους που προκάλεσε ο κορονοϊός στην Ιταλία ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους πως δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί πως ο κοροναϊός ευθύνεται για τους δύο θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 528, από τα περίπου 420 που είχαν ανακοινωθεί χθες, Τετάρτη, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε σε 4. Στο καντόνι της Γενεύης, στη δυτική Ελβετία, ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι από αυτόν έχει προσβληθεί και ένα ζευγάρι στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές. “Και οι τρεις ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι καλή”, σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 15, ανακοίνωσε ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι. “Οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό στην Ιταλία και την Τενερίφη και έχουν μεταφερθεί σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης των λοιμώξεων στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρώτα κρούσματα σε Ισραήλ και Βιέννη 

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και στην Αυστρία και το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που επέστρεψε από την Ιταλία βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Ο άνδρας είχε επισκεφθεί την Ιταλία πριν τέσσερις ημέρες και βρέθηκε θετικός στον covid-19 αφού εμφάνισε συμπτώματα, διευκρίνισε το υπουργείο. Οι Ισραηλινοί που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία έχουν λάβει εντολή να τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους επί 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Στη Βιέννη είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε ένα από τα δημοτικά νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Άλλα δυο κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αυστρία, στην πόλη Ίνσμπρουκ. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ιταλών οι οποίοι νοσηλεύονται, σε καλή κατάσταση, στην Πανεπιστημιακή Κλινική της πόλης, ενώ αρκετά πρόσωπα που φέρεται να είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους βρίσκονται σε καραντίνα.

Μέχρι χθες το απόγευμα, συνολικά 321 άνθρωποι σε όλη την Αυστρία είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις για ενδεχόμενη προσβολή τους από τον κοροναϊό και για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε απομόνωση 23 πρόσωπα.

πηγή: newsit.gr