Στρασβούργο: Πέντε νεκροί και επτά τραυματίες από φωτιά σε πολυκατοικία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 20:00 Στρασβούργο: Πέντε νεκροί και επτά τραυματίες από φωτιά σε πολυκατοικία

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά στο Στρασβούργο, στη βορειοανατολική Γαλλία, σε πολυκατοικία που χρονολογείται από τα χρόνια του 1970. Η φωτιά προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν γύρω στη 01:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) για καπνό στο κλιμακοστάσιο μιας επταώροφης πολυκατοικίας.

“Χρειάσθηκε να προβούν σε πολυάριθμες διασώσεις εξαιτίας του πυκνού καπνού που είχε κατακλύσει τους κοινόχρηστους χώρους”, ανακοίνωσαν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της νομαρχίας Ντομινίκ Σουφενέκερ, ο οποίος μετέβη επιτόπου, η ταυτοποίηση των θυμάτων συνεχίζεται.

Στρασβούργο: “Έλιωναν μέχρι και οι τοίχοι”!

Ένας άνδρας 30 ετών, ένας άλλος ηλικίας περίπου 30 ετών και ένας τρίτος 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα 25 ετών και μια δεύτερη περίπου 70 ετών έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτή την πυρκαγιά, διευκρίνισε.

Οι άνθρωποι αυτοί “πέθαναν επιτόπου, αιφνιδιασμένοι από τον καπνό που κατέκλυσε το κλιμακοστάσιο και από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ήταν τέτοιες ώστε οι πυροσβέστες μάς είπαν πως οι τοίχοι κυριολεκτικά έλιωναν”, συνέχισε ο Σουφενέκερ, σύμφωνα με τον οποίο «η πολυκατοικία, που είχε κτιστεί στα χρόνια του 1970, δεν ήταν ούτε παραμελημένη ούτε πολύ παλιά”.

Μεταξύ των επτά τραυματιών που νοσηλεύονται περιλαμβάνεται μια έγκυος, διευκρίνισε.

“Από τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται πως η πυρκαγιά οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα”, δήλωσε ο Σουφενέκερ, επικαλούμενος μαρτυρίες ενοίκων της πολυκατοικίας τις οποίες συγκέντρωσαν οι πυροσβέστες.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δύο άνδρες περίπου 50 ετών έχουν τεθεί υπό κράτηση “για έλεγχο”.

Μια γείτονας της πολυκατοικίας, η Ανζελίκ Ετιέν, άκουσε γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (27.02.2020) “μια κυρία που φώναζε πως ήθελε να πηδήξει από το παράθυρο”.

“Υπήρχαν άνθρωποι σε όλα τα παράθυρα, όλοι προσπαθούσαν να βγουν” και “ο καπνός έβγαινε και από τις δύο πλευρές” της πολυκατοικίας”, περιέγραψε.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας, η οποία εκκενώθηκε, μεταφέρθηκαν σ’ ένα γυμναστήριο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση