Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν! Ανοίγει τα σύνορα να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 01:36 Ωμός εκβιασμός Ερντογάν! Ανοίγει τα σύνορα να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη!

Δεν θα εμποδίζονται οι Σύροι πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη. Τι αποκάλυψε Τούρκος αξιωματούχος. Η Συρία το βατερλώ του Ταγίπ Ερντογάν. Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς στρατιώτες.

Ραγδαίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό με την Τουρκία να ανοίγει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Μάλιστα ήδη η αστυνομία στην Τουρκία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες έχουν πάρει διαταγή να σταματήσουν να τους εμποδίζουν.

Τούρκος αξιωματούχος τόνισε στο Reuters πως η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από το Ιντλίμπ μέσω ξηράς ή θάλασσας.

Αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία έγινε μετά το νέο αιματοκύλισμα στην Συρία και τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Είναι άγνωστο αυτή την ώρα αν η «απειλή» είναι πραγματική ή είναι προσπάθεια ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας. Άλλωστε πριν λίγη ώρα ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου επικοινώνησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλισε με την ηγέτη του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ενώ  σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας ακυρώνει όλες το πρόγραμμα του και παραμένει στην Άγκυρα για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Σε βατερλό Ερντογάν εξελίσσεται  η Ιντλίμπ

Εικοσιδύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων Ασαντ ανακοίνωσε ο νομάρχης Αντιόχειας.

Ο Τούρκος νομάρχης ζήτησε να μην υπάρξει πανικός ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επανέλαβε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία.

Πηγή: hurriyet Reuters  newsit.gr