Κατακλυσμός στο Σάο Πάολο με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 23:47 Κατακλυσμός στο Σάο Πάολο με τουλάχιστον 10 νεκρούς
Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Η νοτιοανατολική Βραζιλία έζησε μια ακόμη τραγική νύχτα εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους σήμερα στο Σάντος, μια παραλιακή ζώνη στην πολιτεία του Σάο Πάολο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν από το βράδυ της Δευτέρας το νότιο τμήμα της πλουσιότερης και πλέον πυκνοκατοικημένης πολιτείας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ένας πυροσβέστης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών. Έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει πλημμυροπαθείς. Ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται.

Στους κεντρικούς δρόμους, που συνδέουν το Σάντος με το Σάο Πάολο, είχαν σημειωθεί μποτιλιαρίσματα πολλών χιλιομέτρων σήμερα το πρωί, ενώ άλλοι δρόμοι είχαν κλείσει τελείως εξαιτίας των κατολισθήσεων ή των ξεριζωμένων δέντρων.

Βόρεια της πολιτείας του Σάο Πάολο, στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι ανθρώπινες απώλειες και οι υλικές ζημιές είναι επίσης μεγάλες μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν επίσης πλημμύρες από την Κυριακή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση